Ajutoarele de stat nu se acordă fără autorizarea Consiliului Concurenţei

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2005

Consiliul Concurenţei are în analiză în prezent următoarele ajutoare de stat notificate de către AVAS: trei notificări, din care două ajutoare de stat individuale pentru SC PROMEX şi SNTR şi o schemă de ajutor de stat pentru restructurarea a 31 de IMM-uri aflate în dificultate; trei investigaţii pentru ajutoare de stat pentru SC ARIS Arad, SC "Laminorul" Brăila şi SC "Terom" Iaşi, informează un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

Ajutoarele de stat se acordă de către ministere şi instituţiile româneşti abilitate. Orice intenţie de a acorda un ajutor de stat sau de a modifica un ajutor exis-tent trebuie să fie notificată Consiliului Concurenţei.

Autoritatea română de concurenţă are rolul de a examina notificările privind acordarea ajutoarelor de stat prezentate aces-tuia de către ministerele şi instituţiile menţionate şi pe aceas-tă bază, de a le autoriza doar pe cele compatibile cu criteriile stabilite pentru fiecare tip de ajutor de stat, definite de legislaţia românească armoniza-tă cu cea europeană.

Notificarea unui ajutor de stat trebuie întocmită de către instituţiile furnizoare în conformitate cu Regulamentul privind forma, conţinutul şi alte detalii ale notificării unui ajutor de stat, care a fost publicat în Monitorul Oficial nr.82/25.01.2005. Notificarea se depune la Consiliul Concurenţei de către furnizor cu un timp suficient înainte de data avută în vedere pentru acordarea ajutorului de stat, ţi-nînd seama de termenele legale în care Consiliul Concurenţei are obligaţia să se pronunţe.

În contextul asigurării prevalenţei legislaţiei în domeniul ajutorului de stat, actele normative prin care se realizează privatizarea conţin prevederi vizînd obligaţia notificării şi autorizării ajutoarelor de stat de către Consiliul Concurenţei. În acest fel, proprietarul companiei cunoaşte încă de la început că poate beneficia de eventuale ajutoare de stat numai în măsura autorizării lor de către Consiliul Concurenţei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În cazul în care Consiliul Concurenţei are dubii cu privire la compatibilitatea ajutorului de stat, poate declanşa o investigaţie din proprie iniţiativă.

Fără autorizarea Consiliului Concurenţei nu poate fi acordat nici un ajutor de stat. Consiliul Concurenţei poate interzice un ajutor de stat care denaturează în mod nejustificat mediul concurenţial normal şi afectează aplicarea corespunzătoare a acordurilor internaţionale la care România este parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb