ALD Automotive şi BMW anunţă prima livrare din România a hibridului BMW i8

Ioana Dogaru
Companii / 23 noiembrie 2015

ALD Automotive şi BMW anunţă prima livrare din România a hibridului BMW i8

ALD Automotive alături de BMW anunţă prima livrare din România a celui mai nou hibrid din gama BMW, modelul i8, informează un comunicat de presă.

După recenta livrare a primei flote electrice oferite în leasing operaţional, compania livrează un BMW i8 şi îşi continuă implicarea în promovarea metodelor alternative de transport, precum şi în acţiunile de înverzire a parcurilor auto. Aceasta este prima livrare oficială a unui astfel de model în România.

Shane Dowling, Director General ALD Automotive România, a declarat:"Pentru ALD Automotive, livrarea noului hibrid este un pas foarte important în acţiunile de susţinere a comportamentelor ecologice în rândul clienţilor noştri de leasing operaţional. Dorim să aliniem România la tendinţele europene, printr-o înverzire cât mai mare a parcurile auto. Suntem încântaţi să constatăm o deschidere din ce în ce mai mare din partea clienţilor noştri locali şi sperăm că în scurt timp livrările de flote eco să devină o obişnuinţă şi la noi".

"Suntem încântaţi că putem anunţa o primă livrare oficială a unui model BMW i: un automobil sport plug-in hybrid ultramodern - BMW i8. Apreciem interesul pe care ALD Automotive îl arată în dezvoltarea soluţiilor de electromobilitate. Sperăm că împreună cu astfel de parteneri să construim un viitor electrizant şi în România. Iar BMW i8 este cu adevărat un automobil perfect pentru a ilustra proiectele noastre".

Odată cu 16 noiembrie, România a devenit a 50-a piaţă oficială pentru BMW i, gama de modele revoluţionare ale mărcii BMW. Aceasta propune două modele, modelul electric dedicat aglomeraţiilor urbane BMW i3 şi sportiva plug-in hybrid BMW i8. Noile modele, dezvoltate de la zero îmbină un şasiu din aluminiu şi o structură a caroseriei integral din fibră de carbon, potrivit comunicatului.

BMW i8 este un automobil sport cu o acceleraţie 0-100 km/h în numai 4,4 secunde, alături de un consum comparabil cu cel al unei compacte de oraş. Modelul dispune de resurse pentru a rula în mod electric pe distanţe de peste 30 km cu o viteză maximă de 120 km/h, dar şi de posiblitatea de a reîncărca bateria din mers pentru a asigura o deplasare preponderent electrică în mediul urban, informează comunicatul.

Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo - dezvoltă 170 kW/231 CP şi un motor electric sincron ce oferă 96 kW/131 CP şi 250 Nm, pentru o putere totală 266 kW/ 362 CP.

BMW i8 adaugă la gama BMW i şi mai multe premiere tehnologice - de la prima implementare de serie a farurilor Laser, la o gamă extinsă de materiale ultrauşoare, cum ar fi exoticul "gorilla glass" pentru lunetă. Caroseria cu design spectaculos asigură un coeficient aerodinamic imbatabil în segmentul automobilelor sport, de numai 0.26, cu aproximativ 20% mai bun decât orice model sport comparabil, deşi modelul nu foloseşte niciun element activ de caroserie, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb