ALERT Preşedintele ROMAERO a demisionat

E.D.
Companii / 11 aprilie 2014

Valentin Macec a demisionat din funcţia de preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al companiei ROMAERO, informează unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Ataşat documentului se găseşte şi cererea de demisie a lui Valentin Macec, depusă ieri, cu începere de astăzi.

În locul domniei sale, ROMAERO informează alegerea lui Aurel Sorin Encutescu, fost secretar în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

În urmă cu câteva zile, Guvernul a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul Romaero, unde a fost descoperită o pagubă de câteva milioane de euro.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, compania Romaero s-ar fi asociat cu Blue Air pentru a crea în comun o bază de reparaţii şi întreţinere a aeronavelor, deşi Romaero ştia că Blue Air nu avea autorizaţie tehnică pentru astfel de operaţiuni, precum nici o situaţie financiară prea bună.

Corpul de Control al primului-ministru a efectuat un control la Societatea Romaero cu scopul de a verifica respectarea legii cu privire la cheltuirea bugetului societăţii şi modul de încheiere şi derulare a contractelor.

Astfel, autorităţile au descoperit că Blue Air nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, aportul acesteia fiind de doar 3.387.756 euro, adică doar puţin peste 30% din suma de 11 milioane de euro cu care se angajase să contribuie în asociere.

Mai mult, potrivit documentelor analizate de Corpul de Control, mai multe aeronave ale Blue Air au fost obiectul unor lucrări de mentenanţă realizate şi facturate de Romaero, fără ca asociaţia să emită la rândul său facturi pentru recuperarea cheltuielilor de la beneficiar.

Concret, potrivit raportului, "în perioada 19.04.2011 - 29.10.2012, asocierea constituită din societăşile Blue Air Transport Aerian S.A. şi Romaero S.A. a prestat servicii în sumă totală de 2.945.183 lei, reprezentând cheltuieli aferente serviciilor, dar fără a încasa venituri corespunzătoare care i se cuveneau în mod legal", ceea ce reprezintă un prejudiciu.

Pe de altă parte, Blue Air a folosit mai multe hangare ale Romaero pentru obţinerea autorizării necesare pentru prestarea serviciilor de întreţinere a aeronavelor, de care nu beneficia în momentul încheierii acordului cu Romaero. În concluzie, Romaero a creat un avantaj patrimonial celor de la Blue Air, întrucât obţinerea de către aceasta din urmă a autorizaţiei pentru efectuarea de lucrări de întreţinere "de bază" a generat diminuarea severă a volumului serviciilor prestate de Romaero şi implicit a veniturilor încasate. Acestea au scăzut constant de la 6.078.819 lei în 2009, la 4.228.457 lei în 2010, la 3.893.846 lei în 2011, la 2.218.193 lei în 2012, pentru ca în 2013 să ajungă la 774.725.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb