ALERT SURSE: Chiţoiu a demisionat şi va fi înlocuit cu Nicolăescu

A.T.
Politică / 6 februarie 2014

SURSE: Chiţoiu a demisionat şi va fi înlocuit cu Nicolăescu

Update 08:28 Liberalii se reunesc în şedinţa Delegaţiei Permanente pentru a discuta nominălizarile

Nominalizările pentru Ministerul Finanţelor Publice şi pentru Ministerul Afacerilor Interne, strategia pentru alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale sunt principalele teme care vor fi dezbătute, astăzi, de liberali în şedinţa Biroului Politic Naţional şi a Delegaţiei Permanente a PNL.

Update 19:18 Antonescu: "Nu i-am propus lui Bogdan Olteanu să preia Finanţele"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că el nu i-a propus lui Bogdan Olteanu să preia Finanţele, menţionând că nu ştie cine a făcut acest lucru.

"Am văzut, de exemplu, declaraţia fostului nostru coleg, actual viceguvernator al Băncii Naţionale, domnul Bogdan Olteanu, cum că i s-ar fi propus Ministerul de Finanţe. Nu ştiu cine i l-a propus, eu nu i l-am propus ca preşedinte al partidului, eu în urma consultărilor cu colegii voi propune mâine... cui i-am propus eu această funcţie a acceptat-o", a spus Antonescu.

----

Update 19:01 Chiţoiu: "M-am hotărât să mă implic mai activ în PNL"

Daniel Chiţoiu a declarat că se retrage din Guvern deoarece a hotărât să se implice mai activ în PNL, ţinând cont că urmează alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

"M-am hotărât să mă implic mai activ în PNL, ţinând cont că avem două momente electorale foarte importante în acest an. Eu sunt un om de partid, un om vechi, am o colaborare foarte bună cu conducerea şi organizaţiile şi am hotărât să preiau această funcţie. Ma retrag din guvern pentru că activitatea din guvern nu îmi va permite să ocup şi această funcţie de secretar general. Sunt o persoana care munceşte 18 ore pe zi. Nu sunt alte motive", a precizat Chiţoiu.

----

Update 18:58 Antonescu: "Chiţoiu va fi secretar general interimar al PNL, pentru a se ocupa de campania prezidenţială"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, astăzi, oficial, într-o conferinţă de presă, demisia lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru al Finanţelor Publice, fostul ministru urmând să ocupe funcţia de secretar general interimar al partidului, "pentru a coordona eforturile organizatorice din acest an", în special campania prezidenţială de la sfârşitul lui 2014.

"Noi suntem la început de an cu două rânduri de alegeri, la începutul unei sesiuni parlamentare, într-un moment de organizare sau de dezorganizare. Avem o mulţime de probleme de rezolvat, suntem o echipă în care ne distribuim şi redistribuim roluri. Domnia sa a decis să pună capăt experienţei active din fruntea Ministerului Finanţelor şi din Guvern. A avut o activitate pe care eu şi PNL am susţinut-o în permanenţă, pentru care îi mulţumesc, care nu a fost deloc uşoară. Odată cu încheierea negocierilor cu misiunea FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a demisiona din Guvern. Va deţine funcţia de secretar general interimar al PNL, pentru a coordona eforturile organizatorice din acest an, în special cele vizând campania prezidenţială", a explicat Antonescu.

Liderul liberal a amintit de informaţiile vehiculate de presă în ultimele zile, potrivit cărora foştii miniştri Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe ar fi fost mai apropiaţi de PSD şi de Victor Ponta decât de PNL.

"Este un lucru grotesc. Nu au fost. Toţi membrii PNL sunt la egală distanţă sau la egală apropiere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL", a precizat Antonescu.

---

Update 18:31

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a demisionat din funcţie, au declarat, pentru ziarul BURSA, surse din ministerul de resort.

Domnia sa urmează să fie înlocuit de Eugen Nicolăescu, potrivit aceloraşi surse.

---

Update 16:27 Antonescu: "În PNL nu e niciun fel de bătălie, ne organizăm la începutul unui an extrem de important"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la finalul întrevederii cu premierul Victor Ponta, că deciziile care se vor lua vineri, la Delegaţia Permanentă a partidului, vor fi transmise premierului, dacă acestea au legătură cu Guvernul.

"Văd o mare agitaţie jurnalistică fără precedent, pe care pot să o înţeleg până la un punct, în legătură cu care doresc să fac câteva precizări: în PNL nu este niciun fel de bătălie, de agitaţie, de conflict. PNL, ca toate celelalte partide, presupun, se organizează la începutul unui an extrem de important din toate punctele de vedere, inclusiv electoral. Avem o Delegaţie Permanentă care va avea loc mâine, Biroul Politic şi Delegaţie Permanentă, în care se vor discuta foarte multe lucruri, de la activitatea miniştrilor, până la perspectivele, obiectivele şi, acolo unde este cazul, mutările pentru perioada următoare", a declarat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

----

Update 15:52 Olteanu: "A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR"

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a afirmat, astăzi, că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit surselor de presă.

"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat Olteanu.

----

Update 15:42 Chiţoiu, despre demisie: "Este o posibilitate"

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, mâine voi da un răspuns".

----

Crin Antonescu i-ar fi cerut ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, să plece din Guvern, susţin surse apropiate discuţiilor. Liderul liberalilor ar intenţiona să-l aducă la Finanţe pe Eugen Nicolăescu, în prezent, ministru al Sănătăţii, ne-au spus surse din PNL. O altă variantă vehiculată pentru preluarea conducerii Finanţelor este Klaus Johannis, conform surselor noastre.

Sănătatea ar urma să fie preluată de Cristian Buşoi, în prezent şef la Casa Naţională de Sănătate, iar Internele de Sorin Frunzăverde, ne-au mai declarat sursele liberale.

În plus, Cristina Pocora ar putea fi numită la Ministerul Muncii, în locul Marianei Câmpeanu.

Liberalii se vor reuni la astăzi, la ora 16.00, într-o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre posibila remaniere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb