Alex Jurconi: "Federaţia Pro Agro susţine etichetarea originii europene a cărnii proaspete"

F.A.
Companii / 29 noiembrie 2013

Federaţia Pro Agro susţine etichetarea originii europene a cărnii proaspete de porc, pasăre şi oaie, dar se opune indicării locului creşterii şi sacrificării animalelor pe etichetă, a declarat, ieri, Alex Jurconi, preşedintele Pro Agro.

Rediscutarea etichetării cărnii proaspete este un proiect uriaş ce impactează industria cărnii şi are drept obiectiv creşterea încrederii consumatorului în produsele noastre. În acest sens s-a mărit şi spaţiul de comunicare publică pe această temă, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

"Din punctul nostru de vedere, o etichetare detaliată a modului în care carnea este produsă şi procesată în ţările din Europa poate afecta industriile din ţările emergente, cum este cea a ţării noastre. Mesajul care ar trebui să plece către consumator prin intermediul etichetei nu ar trebui să stea la baza deciziei de cumpărare, atâta timp cat se referă la unde a fost crescut sau sacrificat animalul din care carnea provine. Consumatorul trebuie să afle că pe întreg lanţul cărnii există aceleaşi condiţii de producţie si procesare, iar bunele practici agricole şi industriale sunt aceleaşi în toate ţările UE", a precizat preşedintele Pro Agro.

Domnia sa a adăugat: "Suntem de acord cu etichetarea originii europene ("provenind din UE" sau "provenind din afara UE"), deoarece în Europa, de la Helsinki la Lisabona şi de la Sofia la Stocholm avem un sistem unitar de siguranţă alimentară, care este diferit sau foarte diferit de cel al ţărilor din afara UE".

Alex Jurconi a precizat că Federaţia nu crede că indicarea locului de creştere, sacrificare sau procesare a cărnii pe eticheta va spori încrederea consumatorului în produsele europene, ci va complica eticheta şi va creşte costurile de producţie.

"În perspectivă, atenţia trebuie concentrată asupra construirii unei etichete simple şi convingătoare pentru a nu deruta consumatorul în procesul său de alegere2, se mai arată în comunicat.

Alex Jurconi, preşedintele Pro Agro, a făcut declaraţia în cadrul reuniunii Preşedinţiei Copa Cogeca din 28 noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb