Allen Coliban anunţă că Braşovul candidează la titlul de Capitală Verde a Europei

S.B.
Miscellanea / 8 iunie 2023

Allen Coliban anunţă că Braşovul candidează la titlul de Capitală Verde a Europei

Braşovul este unul dintre cele zece oraşe europene care concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei, într-o competiţie organizată de către Comisia Europeană (CE), a anunţat primarul USR Allen Coliban, informează news.ro.

"Acceptarea dosarului de candidatură ne onorează, mai ales că suntem singurul oraş din România aflat în faza actuală a competiţiei. Candidatura ne obligă să continuăm toate proiectele de transformare a Braşovului într-un oraş cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural",a afirmat Allen Coliban,conform unui comunicat de presă al USR.

Braşovul are cea mai mare flotă de transport ecologic din România, transportul public fiind modernizat în ultimii ani cu 125 de autobuze şi troleibuze noi, la care se vor mai adăuga încă 73 de autobuze electrice pentru care a fost obţinută finanţare din fonduri europene.

Potrivit sursei citate, Braşovul îşi dezvoltă propriul parc fotovoltaic şi va deveni în următorii ani independent energetic în privinţa consumului public. 27 de instituţii de învăţământ sunt parte a unui proiect cu finanţare europeană pentru a produce energie verde. Acest tip de proiecte poziţionează Braşovul în avangarda oraşelor care implementează politici verzi.

Celelalte oraşe care candidează pentru titlul de Capitală Verde sunt: Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimarăes (Portugalia), Logroño (Spania), Novara (Italia), Poznañ (Polonia), Rzeszow (Polonia) şi Vilnius (Lituania).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Brasovul oras verde??? Este asa de poluat ca nu poti respira pe strada… masini poluante vechi, centrale de apartament, etc…

    1. Pai,daca veniti toti cu mic,cu mare?Sunteti in stare sa intrati cu masina direct in camera de hotel,in pensiuni,sa nu faceti doi pasi macar.Ma mir ca nu dormiti in masini!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb