"Alstom" va achiziţiona furnizorul de soluţii pentru industria feroviară "Nomad Digital"

Vlad Giurgiu
Companii / 24 decembrie 2016

"Alstom" va achiziţiona furnizorul de soluţii pentru industria feroviară "Nomad Digital"

"Alstom" a semnat un acord pentru achiziţionarea "Nomad Holdings", cunoscută sub denumirea comercială de "Nomad Digital", de la "Amadeus Capital Partners", "SEB Venture Capital" şi "Deutsche Telekom Strategic Investments", împreună cu alţi investitori, anunţă un comunicat de presă trimis de "Alstom" către Redacţie.

"Nomad Digital" are 230 de angajaţi, sediul social în "Newcastle", 13 sedii de birouri în toată lumea, în principal în Marea Britanie, Olanda, Germania, Portugalia, Canada, Australia şi Statele Unite. Cifra sa de afaceri depăşeşte 30 de milioane de lire sterline.

Compania, fondată în 2002 în Marea Britanie, este o companie ce se ocupă cu furnizarea de soluţii de conectivitate pentru flotă şi pasageri, în industria feroviară. Soluţiile "Nomad Digital" includ WiFi pentru pasageri, sisteme inovatoare de informare a pasagerilor şi portaluri la bord, platforme de divertisment şi media destinate pasagerilor.

În plus, "Nomad Digital" mai oferă soluţii de telementenanţă, inclusiv produse pentru monitorizare online la distanţă a stării, mentenanţă axată pe fiabilitate, asistenţă pentru mecanici şi motopropulsoare. Soluţiile şi echipele "Nomad Digital" utilizează pe deplin integrarea şi convergenţa atât între sectorul feroviar şi tehnologii de informare şi comunicare (ICT), cât şi între competenţe.

Comunicatul precizează: "Se preconizează că această piaţă a ICT pentru sectorul feroviar va cunoaşte o creştere de ordinul a două cifre în următorii ani, datorită intensei integrări tehnologiilor digitale în trenuri, solicitată de către operatori şi pasageri".

În document se mai menţionează: "Evoluţia continuă a tehnologiei şi cererea din partea pasagerilor oferă ocazia unor activităţi recurente pentru modernizare, exploatare şi mentenanţă continuă, precum şi pentru noi servicii atrase de conectivitate, un domeniu cheie pentru continuarea digitalizării în sectorul transporturilor".

Pascal Clere, Vicepreşedinte Senior pentru Mobilitate digitală la "Alstom", a declarat: "Această achiziţie reflectă strategia noastră de a oferi clienţilor soluţii din ce în ce mai personalizate. Suntem foarte încrezători în ceea ce priveşte succesul acestei noi activităţi, pentru că Nomad Digital oferă operatorilor posibilitatea îmbunătăţirii semnificative a experienţei pasagerilor. Aceste noi competenţe şi tehnologii ne vor permite accelerarea digitalizării ofertelor noastre".

"Alstom" lucrează deja cu "Nomad Digital", de exemplu pentru instalaţii WiFi pe trenurile Coradia Continental din Germania şi pe trenurile New Pendolino pentru "SBB" din Elveţia. "Alstom" va permite "Nomad" Digital să utilizeze spaţiile pe care le deţine, menţinându-şi, în acelaşi timp, ritmul de creştere actual şi cultura digitală.

Tranzacţia va fi efectuată în prima parte a lunii ianuarie 2017, iar "Alstom" va începe imediat integrarea "Nomad Holdings" în propriul grup şi se va asigura că societatea va funcţiona ca o filială deţinută integral, dar îşi va păstra brandul binecunoscut şi identitatea independentă.

"Nomad Digital" a stabilit deja relaţii solide cu societăţi feroviare, colaborarea cu acestea reprezentând astăzi cea mai semnificativă parte a afacerii sale. "Nomad Digital" deserveşte, în prezent, peste 80 de societăţi feroviare, în peste 40 de ţări din toată lumea.

"Alstom" dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar. "Alstom" oferă o serie de soluţii de pe piaţă: de la trenuri de mare viteză până la metrouri şi tramvaie, servicii personalizate (întreţinere, modernizare etc.) şi infrastructură şi control al traficului. În anul financiar 2015-2016, a înregistrat vânzări de 6,9 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 10,6 miliarde de euro. Cu sediul principal în Franţa, "Alstom" este prezent în peste 60 de ţări şi are 31.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb