"Alumil Rom Industry" a colectat circa 8,4 milioane euro prin piaţa de capital

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2007

"Alumil Rom Industry" a colectat circa 8,4 milioane euro prin piaţa de capital

"Alumil Rom Industry" a încasat aproximativ 8,4 milioane de euro, adică suma corespunzătoare celor 6,25 milioane de titluri nou emise şi distribuite prin ofertă publică. Operaţiile de decontare ale acestei oferte au fost finalizate la 31 ianuarie. Oferta a fost suprasubscrisă de 16 ori, ceea ce înseamnă că societatea ar fi putut aduna peste 130 milioane de euro.

Bursa de Valori Bucureşti şi principalul intermediar al ofertei "Alpha Finance România" au reuşit să soluţioneze toate aspectele neclare legate de finalizarea ofertei. Directorul general al BVB, Stere Farmache, ne-a declarat: "Potrivit competenţelor sale legale şi contractuale, BVB a analizat ordinele de subscriere înregistrate în data de 19 decembrie şi a decis finalizarea în condiţii normale a ofertei". Practic nu a avut loc nicio modificare a alocării acţiunilor emise de "Alumil", idee susţinută şi de Marian Dinu, director general al "Alpha Finance România", care ne-a precizat: "Nu s-a desfăşurat nicio realocare înainte de decontare, toate ordinele din piaţă fiind corect introduse".

Directorul general al BVB a mai adăugat: "Decontarea ofertei a fost încheiată în condiţii bune, având în vedere că toţi intermediarii şi-au efectuat obligaţiile fără incidente".

La sfârşitul lunii decembrie CNVM a declanşat o investigaţie în cazul ofertei publice de la "Alumil", pe fondul unor sesizări conform cărora printre cei care au subscris au existat persoane care nu aveau suficiente fonduri în raport cu subscrierea făcută. Atunci Comisia a considerat necesară instituirea unor măsuri asiguratorii pentru protecţia investitorilor implicaţi şi a suspendat pe 20 decembrie, pentru două săptămâni, decontarea titlurilor emise. Acest termen a fost prelungit cu încă două săptămâni, începând cu data de 3 ianuarie. La 11 ianuarie CNVM a înaintat o listă cu 16 intermediari care "au preluat şi validat formulare de subscriere în sistemul BVB cu nerespectarea prevederilor prospectului de ofertă". Ulterior, Comisia a sancţionat cu avertisment şapte SSIF şi a stabilit amenzi pentru încă şapte. Au fost amendaţi şi agenţii angajaţi ai societăţilor implicate, care au preluat şi validat ordine de cumpărare pentru acţiuni "Alumil", cu încălcarea prevederilor prospectului de ofertă.

În ciuda acestor inconveniente, preşedintele grupului "Alumil", George Milonas, şi directorul general al "Alumil Rom Industry", Michail Sotiriou, au ţinut să mulţumească autorităţilor pieţei de capital, intermediarilor, avocaţilor şi investitorilor pentru sprijinul acordat în desfăşurarea ofertei şi pentru încrederea în companie şi în dezvoltarea acesteia în România.

Stelios Bairactaris, managing director al "Alpha Finance", ne-a declarat: "Suntem foarte mândri să fim liderii celor mai recente două oferte publice desfăşurate cu succes pe piaţa românească de capital (Alumil şi Transelectrica). Mulţumim investitorilor că au subscris la Alumil, dovedind că această piaţă are un apetit deosebit pentru valorile mobiliare".

În continuare, CNVM va înregistra acţiunile la Oficiul pentru Valori Mobiliare şi urmează ca "Alumil Rom Industry" să solicite înscrierea la cota Bursei. Marian Dinu a mai precizat: "Dacă nu există niciun impediment vom avea o listare cât mai rapidă".

Fondurile obţinute ca urmare a încheierii ofertei publice vor fi investite în extiderea societăţii pe piaţa românească a profilelor din aluminiu destinate construcţiilor. Directorul financiar al "Alumil Rom Industry", Ciprian Balaşcă, a menţionat: "Într-o primă instanţă vom investi în realizarea centrului logistic de la Filipeşti şi în extinderea reţelei de distribuţie naţională".

"Alumil Rom Industry" este una din cele 25 de filiale externe ale grupului elen "Alumil Milonas Industria Aluminiului", care este implicat în industria de extrudare a aluminiului.

Compania din România îşi desfăşoară activitatea în şase domenii principale, şi anume: sisteme aluminiu, aplicaţii industriale, automatizări, protecţie solară, aplicaţii pentru interior şi plastic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb