Ambasada SUA în Ucraina acuză armata rusă că a răpit 2.389 de copii din Doneţk şi Lugansk

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 22 martie 2022

Ambasada SUA în Ucraina acuză armata rusă că a răpit 2.389 de copii din Doneţk şi Lugansk

Ambasada SUA în Ucraina a transmis, citând Ministerul de Externe al Ucrainei, că 2.389 de copii ucraineni "au fost răpiţi" din teritoriile controlate de ruşi ale regiunilor Lugansk şi Doneţk şi duşi în Rusia, transmite Digi24.

Potrivit The Guardian, guvernul de la Kiev a acuzat Moscova că a deportat ilegal copii din Mariupol, pe fondul unor informaţii potrivit cărora trupele ruse ghidau civili către regiunile separatiste din estul Donbasului, controlate de ruşi.

Sâmbătă, primarul din Mariupol a declarat că mai multe mii de locuitori din oraşul asediat au fost trimişi în Rusia.

Într-un mesaj pe Telegram, Vadim Boicenko, a spus că unii oameni au fost trimişi către oraşe îndepărtate din Rusia, în timp ce soarta altora rămâne necunoscută.

"Ceea ce fac ocupanţii astăzi este cunoscut celor mai în vârstă, care au fost martorii evenimentelor îngrozitoare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când naziştii ridicau oameni cu forţa", a declarat Boicenko. "Este greu de imaginat că în secolul XXI oamenii sunt deportaţi cu forţa în altă ţară", a adăugat primarul.

Consiliul municipal a informat că locuitorii au fost duşi cu forţa în "tabere de filtrare", unde ocupanţii au verificat telefoanele şi documentele oamenilor. După aceea, cetăţenii au fost redirecţionaţi către sate îndepărtate din Rusia, soarta altora rămânând necunoscută. "GULAG-ul funcţionează din nou", a scris, la rândul său, Ina Sovsun, deputată ucraineană, pe twitter.

Citeşte şi: LIVE TEXT - Patru săptămâni de război în Ucraina. Fabrică de oţel din Mariupol, bombardată. Ruşii au atacat iar civilii care protestau în Herson

La o zi distanţă, duminică, Ministerul rus al Apărării a spus că 59.000 de oameni au fost evacuaţi din Mariupol în decurs de trei zile. De altfel, potrivit autorităţilor ruse, peste 330.000 de persoane au fost evacuate în Rusia de la începutul războiului.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat pentru CNN că acuzaţiile de deportare sunt "zguduitoare" şi "inadmisibile".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Taberele de filtrare sunt obligatorii pentru ca nazistii Azov se amesteca printre civili care sunt evacuati.

    Asa fac rusii in teritoriile ocupate,deporteaza localnicii care au mai ramas dupa bombardamentele lor,ocupa teritoriile cu rusi si apoi spun ca sunt ale lor.Cu Transnistria au facut la fel,acum numai rusi sunt acolo,nici nu rezolva problema pentru a tine Republica Moldova in sah.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb