Ambasadoarea americană la ONU: "Rusia nu ar trebui să fie membră permanentă a Consiliului de Securitate"

D.T.
Internaţional / 31 martie 2023

Ambasadoarea americană la ONU: "Rusia nu ar trebui să fie membră permanentă a Consiliului de Securitate"

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a apreciat ieri că Rusia nu ar trebui să fie membră permanentă a Consiliului de Securitate, conform Agerpres.

"Rusia este membră permanentă a Consiliului de Securitate. Nu ar trebui să fie, din cauza a ceea ce face în Ucraina, însă Carta (Naţiunilor Unite) nu permite modificarea statutului său de membră permanentă", a afirmat diplomata în Costa Rica, unde participa la un summit pentru democraţie.

Rusia urmează să preia mâine de la Mozambic, pe termen de o lună, preşedinţia Consiliului - forul executiv al ONU.

Aambasadoarea SUA a subliniat că aşteaptă din partea Rusiei un comportament "profesionist", însă şi-a exprimat unele îndoieli. "Ne aşteptăm de asemenea să caute ocazii de a-şi duce mai departe campania de dezinformare împotriva Ucrainei, a Statelor Unite şi a tuturor aliaţilor noştri", a spus ea, conform sursei.

"Ne vom exprima cu fiecare ocazie îngrijorările privind acţiunile Rusiei", a adăugat reprezentanta Washingtonului la ONU. Ea a promis că Statele Unite vor condamna acţiunile Rusiei şi vor arăta întregii lumi "ce face Rusia şi consecinţele acţiunilor sale împotriva Ucrainei".

În ceea ce priveşte confruntarea diplomatică dintre China şi Taiwan pentru legăturile diplomatice cu America Latină, Thomas-Greenfield a dat asigurări că SUA vor respecta politica "o singură China", promovată de Beijing, care consideră Taiwanul o provincie chineză. Ambasadoarea a apreciat însă că ţara sa are un "parteneriat solid" cu Taiwanul şi va susţine drepturile cetăţenilor cu paşaport taiwanez.

La sfârşitul săptămânii trecute, Hondurasul a stabilit relaţii diplomatice cu China şi a rupt relaţiile cu Taiwanul.

În dialogul cu agenţia, ambasadoarea s-a referit şi la criza socială, economică şi politică din Haiti şi la posibilitatea unei intervenţii internaţionale sugerate recent de şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell. "Suntem foarte îngrijoraţi de Haiti. Situaţia s-a deteriorat în ultimele luni", a arătat ea, recunoscând că discută despre "modul de organizare a unei forţe internaţionale care să nu provină de la Naţiunile Unite".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusia are cel mai mare arsenal nuclear din lume,

    Ambasadoarea americană la ONU: "Rusia nu ar trebui 

    să fie membră permanentă a Consiliului de Securitate"

    ce politician de "calibru" a gasit si america sa trimita la ONU  

    1. Rusia are cei mai primitivi cetateni si cea mai sadica conducere. Nu are ce sa caute in lumea civilizata inainte de a evolua. Uite inca o dovada care sustin afirmatiile mele:

      Un soldat din armata rusă care a fost pe frontul din Ucraina a spus că ofițerii ruși de rang înalt din unitatea militară în care a activat le folosesc pe femeile care lucrează ca medici ca pe niște sclave sexuale pe care le pedepsesc dacă nu cooperează. 

      Militarul, care s-a identificat cu numele Margarita, a spus pentru Radio Europa Liberă că medicii de sex feminin din unitatea ei erau forțați să devină „soțiile de teren” ale ofițerilor de pluton. Femeilor li se cerea să gătească, să curețe, dar și să îi satisfacă sexual pe bărbații din unitatea ei militară. Margarita a spus că ofițerii au încercat să o forțeze și pe ea să întrețină relații sexuale cu un colonel, dar ea a refuzat. Comandanții au primit ordin să o „pedepsească dur” pentru că a îndrăznit să se opună. „Timp de o lună, am trăit afară. Când alții dormeau în corturi și case, eu am dormit pe jos, în apropiere de drum, într-o pădure mică... Ei au vrut să mă distrugă [psihic] așa încât să accept să mă culc cu [colonelul]”, a dezvăluit Margarita. Margarita a spus că a văzut cum alte șapte femei au fost abuzate de comandanții de pluton. Una dintre ele a devenit invalidă după ce un ofițer s-a îmbătat și a împușcat-o. „Au făcut să pară că ucrainenii au făcut-o”, a spus Margarita.

      Alte femei au fost forțate să se culce cu mai mulți bărbați. Una dintre colegele ei a fost pasată de la un bărbat la altul; unul dintre ofițeri i-a propus Margaritei să îi locul colegei. Pedepsele făceau parte din viața de soldat în Ucraina, potrivit femeii. Soldații care nu doreau să lupte pe linia frontului era și ei pedepsiți: unii dintre ei erau puși să se dezbrace și să stea așa într-un beci rece și plin de șobolani. Dacă metoda nu funcționa, soldații erau puși să sape o groapă și să zacă în propriile lor morminte. Liderul unității trăgea apoi în jurul gropii. „Rămas bun pentru oricine era lovit, iar supraviețuitorii oricum arătau ca niște nătărăi încercând să iasă din această groapă”, a spus Margarita, care s-a alăturat luptătorilor ruși în Ucraina ca voluntar după ce a servit în armată până în 2017 și s-a întors între timp în Rusia. Margarita a spus că de când s-a întors de pe front a fost la reabilitare și s-a confruntat cu coșmaruri și atacuri de panică, având mari probleme ca să se adapteze la viața de civil. Soldații ruși au fost acuzați de abuzuri sexuale și viol împotriva ucrainenilor în timpul conflictului. Un investigator al crimelor de război comise în Ucraina a spus în luna noiembrie că există cazuri în care comandanți ruși au ordonat trupelor pe care le conduceau să comită acte de violență sexuală. 

      esti cam slab de inger = repeti ca un papagal propaganda mincinoasa

      tu nu stii sa faci diferenta dintre stiri si propaganda  

    Adica, aceasta tanti cu alura unui mic bine facut pe gratar, ne spune ca doar SUA trebuie sa fie membra acolo, deaorece asa vor muschii amerlocilor! Dar problema pt ei este ca, muschii lor s-au cam subrezit in ultima vreme!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb