AMBASADORUL CUBEI LA BUCUREŞTI: "Cuba admite acum investiţii străine în turism şi ştiu oameni de afaceri români interesaţi"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 29 septembrie 2011

Turismul, agricultura şi industria farmaceutică pot constitui domenii de interes pentru investitorii români şi cubanezi, a declarat, ieri, ambasadorul Republicii Cuba în România, Marta Caridad Fajardo Palet, informează Agerpres. În ceea ce priveşte turismul, diplomatul a spus că, în prezent, Cuba admite investiţii străine în turism, dar depinde de oamenii de afaceri români felul în care îşi gândesc afacerea. "Este exact ceea ce trebuie să exploreze oamenii de afaceri. Pot exista interese în schimburi în domeniul agriculturii, în industria farmaceutică, în turism. În acest moment, Cuba admite inves-tiţii străine în turism şi ştim că sunt oameni de afaceri români care sunt interesaţi de acest domeniu, dar acum depinde de cum văd ei posibilitatea de a face investiţii în Cuba", a precizat Marta Caridad Fajardo Palet. Potrivit acesteia, în prezent nu exis-tă companii cu capital românesc în Cuba, iar firme cubaneze sunt reprezentate în Româ-nia prin terţi.

"Companii româneşti în Cuba nu cred să existe în momentul de faţă. În România, există companii cubaneze prin terţi. Este reprezentat romul Havana Club prin compania Pernod Ricard şi havanele prin Brand International", a precizat diplomatul.

Potrivit acesteia, în Cuba sunt reprezentate circa 450 de companii din diverse ţări, unde lucrează rezidenţi ai statelor respective. Întrebată despre prezenţa forţei de muncă din România pe teritoriul Cubei, ambasadorul a spus că există "o micuţă" comunitate de rezidenţi români.

Marta Caridad Fajardo Palet a spus: "În acest moment, Cuba se află implicată în unele schimbări în economie, care să ne permită să menţinem sistemul social pe care îl avem şi facilităţile şi oportunităţile pentru populaţia cubaneză. Oricum, cred că în acest moment aproape toată America Latină nu este cunoscută de poporul român. Nu sunt cunos-cute cultura sau posibilităţile pe care le are fiecare popor, oportunităţile care se pot ivi acolo. Şi, prin aceste camere bilaterale - dorim să fie şi cu alte ţări din America Latină -, treptat se va cunoaşte mai mult nu numai din domeniul comercial, ci şi istoria, cultura ţărilor noastre".

Ambasadorul Republicii Cuba în România, Marta Caridad Fajardo Palet, a participat, ieri, la lansarea Camerei de Comerţ Bilaterală Româ-nia - Cuba. Obiectivele aces-teia vizează promovarea industriei, comerţului, turismului şi serviciilor celor două state, atât în relaţiile bilaterale, cât şi în cele regionale şi internaţionale, precum şi sprijinirea agenţilor economici români şi cubanezi în raporturile cu autorităţile din ţările lor, dar şi cu organismele specializate din străinătate. Potrivit ambasadorului României în Cuba, Dumitru Preda, raporturile economice dintre cele două ţări au scăzut, în ultimii 20 de ani, mai mult decât îngrijorător, de la 40 de milioane de dolari, la mijlocul anilor "90, la circa un milion de euro (1,35 milioane dolari la un curs de 3,1897 dolari/ euro n.r), cu o balanţă negativă pe partea româ-nească. Dumitru Preda a precizat că o ambiţie a sa este ca în 2 - 3 ani valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Cuba să fie de cel puţin zece ori mai mare decât în prezent, adică să ajungă la aproximativ zece milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb