AMBASADORUL REPUBLICII POPULARE CHINEZE: Ambasada Chinei va sprijini relaţiile economice dintre noi şi chinezi

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 1 februarie 2012

Ambasada Chinei va sprijini relaţiile economice dintre noi şi chinezi

Ambasada Chinei va sprijini relaţiile economice dintre ţara noastră şi Republica Populară Chineză, potrivit lui Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, care a precizat, ieri, citat de Agerpres, că acesta este unul dintre aspectele în care ambasada se va implica în perioada imediat următoare: "Doresc să facem progrese în domeniul schimburilor bilaterale economice, dar trebuie să analizăm ce poate aduce fiecare ţară în această relaţie. Numai prin schimburi culturale şi o mai bună cunoaştere umană a fiecărui popor cred că vom putea realiza creşteri în domeniul economic. Mă voi implica ca tot mai mulţi turişti chinezi să vină în Româ-nia. De alt-fel, România are un aspect economic bun comparativ cu alte ţări din regiune. Mass-media are, de alt-fel, un rol important în prezentarea şi cunoaşterea realităţilor obiective din cele două ţări şi mulţumesc tuturor jurnaliştilor care şi-au făcut meseria cu profesionalism".

Volumul relaţiilor comerciale bilaterale dintre China şi România a fost în creştere, în ultimii ani. Pentru anul trecut, comerţul bilateral este estimat la peste trei miliarde euro (3,87 miliarde dolari).

"Creşterea investiţiilor chineze în România şi a relaţiilor bilaterale va veni odată cu înlăturarea necunoaşterii suficiente a întreprinderilor din cele două ţări. Oamenii de afaceri trebuie să facă eforturi reciproce pentru a înlătura această barieră. Necunoaşterea limbii este un alt factor care îngreunează relaţiile dintre întreprinzătorii români şi chinezi. În actualul context economic, România trebuie să aibă grijă să îşi păstreze stabilitatea economică", a precizat Huo Yuzhen.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, zilele trecute, la întâlnirea anuală cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, că politica externă a României va acorda şi în acest an un loc special relaţiei cu China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb