AMD vrea să controleze 40% din piaţa chipurilor pentru servere şi 30% pe piaţa mondială a microprocesoarelor

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2006

Advanced Micro Devices Inc., al doilea producător mondial de procesoare, speră că în 2009 va controla 40% din piaţa mondială a chipurilor pentru servere, în termeni de unităţi livrate, a declarat vice-preşedintele AMD, Marty Seyer, cu ocazia lansării noului centru de Cercetare&Dezvoltare de la Shanghai, informează Rompres. "Nu este nici un motiv pentru care AMD să nu poată ajunge la 40 de procente", a declarat Marty Seyer, precizând că la ora actuală AMD controlează mai puţin de 20 la sută din piaţa globală a microprocesoarelor în termeni de venituri. Potrivit firmei de consultanţă International Data Corp., piaţa mondială a serverelor ar urma să crească cu 11 procente pe an de la şapte milioane unităţi livrate în 2005 la 11,8 milioane unităţi livrate în 2010. Similar, valoarea acestei pieţe ar urma să crească şi ea de la 55 miliarde dolari în 2005 la 62 miliarde dolari în 2010.

În plus, Marty Seyer a dezvăluit că AMD vrea să controleze o treime din piaţa mondială a microprocesoarelor până în 2008. În acest sens, AMD a investit 16 milioane dolari într-un centru R&D inaugurat marţi la Shanghai, care va deveni cea mai mare facilitate de R&D a grupului AMD din afara SUA.

Potrivit IDC, în ultimii doi ani Intel a pierdut constant teren pe piaţa chineză în defavoarea celor de la AMD, lucru cu atât mai important cu cât China este a doua piaţă de calculatoare personale din lume cu 19 milioane unităţi livrate în 2005. AMD furnizează chipuri pentru servere, computere de tip desktop şi notebook produse de firme importante, precum Lenovo Group Ltd., cel mai mare producător chinez de PC-uri, şi IBM. Considerat odinioară o firmă care imită gigantul Intel Corp., cel mai mare producător mondial de microprocesoare, în ultimi ani AMD a reuşit să introducă de piaţă o serie de produse inovatoare şi astfel să câştige teren în faţa gigantului Intel.

Recent grupul Dell, cel mai mare producător mondial de PC-uri, a anunţat că va începe să utilizeze şi microprocesoare AMD în gama sa de produse, în locul chipurilor Intel pe care le-a utilizat în exclusivitate în ultimii 22 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb