Amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea şi tranzitarea viiturii

R.S.
Miscellanea / 18 septembrie

Amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea şi tranzitarea viiturii

În contextul îngrijorărilor exprimate în spaţiul public cu privire la creşterea debitului Dunării ca urmare a fenomenelor meteorologice şi hidrologice extreme din Europa, Hidroelectrica, conform unui comunicat transmis redacţiei, doreşte să facă următoarele precizări:

Amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea şi tranzitarea viiturii create ca urmare a precipitaţiilor căzute în bazinul hidrografic al fluviului şi monitorizează atent evoluţia fenomenelor.

Debitul estimat în perioada imediat următoare pentru zona Porţile de Fier nu este unul excepţional, ci corespunde cantitativ cu debitul mediu al lunii aprilie în anul mediu hidrologic, situaţie pentru care nu sunt necesare pregătiri tehnice deosebite.

După o perioadă secetoasă, în care debitul Dunării era extrem de scăzut cu câteva zile în urmă, societatea se pregăteşte pentru optimizarea producţiei şi valorificarea aportului hidrologic prognozat. În plus, în această perioadă se finalizează lucrări de mentenanţă planificată la centrala hidroelectrică Porţile de Fier I, lucrări care vor creşte gradul de disponibilitate al hidroagregatelor.

Asigurăm publicul că Hidroelectrica monitorizează cu atenţie sporită debitul fluviului Dunărea, în acest sens fiind constituit un grup de lucru la nivelul societăţii. Menţionăm că viiturile sunt fenomene naturale frecvente, iar societatea are proceduri specifice pentru situaţii de urgenţă şi un mod de acţiune prestabilit pentru diverse scenarii, personalul fiind periodic instruit în acest sens. Debitele actuale nu impun intrarea în regim de ape mari.

Exploatarea se face în conformitate cu reglementările în vigoare şi a modului de colaborare statutat cu partenerul sârb, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb