Amenzi de peste 75.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul protecţiei animalelor

F.D.
Miscellanea / 11 august 2022

Amenzi de peste 75.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul protecţiei animalelor

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă activităţile de identificare şi sancţionare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele ce reglementează asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare a acestora, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, acţiunile poliţiştilor locali vizează deţinătorii de patrupede din Capitală care nu îşi sterilizează şi microcipează animalele, nu deţin carnete de sănătate pentru acestea, nu asigură condiţii optime de igienă pentru creşterea lor sau le lasă nesupravegheate în spaţii publice. În urma activităţilor desfăşurate, în perioada aprilie - iulie, poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au depistat şi sancţionat 134 de deţinători de animale de companie care au încălcat obligaţiile legale din domeniul protecţiei animalelor.

Cuantumul total al amenzilor aplicate de poliţiştii locali ai DGPLCMB a fost de 75.900 de lei.

Peste jumătate dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubritate în Bucureşti, cele mai dese încălcări constând în nerespectarea stării de igienă a spaţiilor de deţinere, lipsa carnetului de sănătate, lipsa lesei sau necolectarea dejecţiilor provenite de la animale. În alte 48 de cazuri, deţinătorii de animale de companie au fost sancţionaţi pentru că nu au asigurat sterilizarea şi microciparea patrupedelor, conform O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Au fost depistate şi cazuri grave - prevăzute de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor - în urma cărora cinci proprietari de câini au fost amendaţi pentru aplicarea de rele tratamente asupra propriilor animale. Faptele de cruzime au constat în neasigurarea suficientă a hranei şi apei, lipsa unui adăpost corespunzător, expunerea prelungită la temperaturi extreme sau îngrămădirea animalelor în spaţii subdimensionate. Alţi doisprezece bucureşteni au fost sancţionaţi contravenţional pentru că au pus în pericol siguranţa cetăţenilor prin lăsarea fără supraveghere a câinilor, în spaţii publice, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb