America la urne, la doi ani după victoria lui Trump

V.D.
Internaţional / 6 noiembrie 2018

America la urne, la doi ani după victoria lui Trump

Americanii votează astăzi pentru a-şi desemna reprezentanţii în Congres, în cadrul unor alegeri care iau alura unui refrendum asupra lui Donald Trump, la doi ani după victoria sa în alegerile prezidenţiale, într-o ţară profund divizată, relatează AFP.

Primele secţii de votare au fost deschise pe Coasta de Est, la ora locală 6.00 (13.00, ora României), iar o oră mai târziu cele din jumătate din statele în care se află electori. Posturile americane au difuzat imagini cu cozi lungi de aşteptare în faţa unor secţii.

În joc sunt cele 435 de mandate din camera Reprezentanţilor, o treime din cele din Senat şi posturile de guvernatori din aproximativ 30 de state, din Florida în Alaska.

"Democraţii sunt demenţi. Am auzit că democraţii vor să dea dreptul la vot imigranţilor clandestini", a declarat pentru AFP Jerry, un pensionar republican, în vârstă de 64 de ani, primul la o coadă în faţa unei secţii de votare la Chicago. Este pentru prima oară când va vota într-un scrutin de la jumătate de mandat.

În urma sa, Yorgo Koutsogiogasi şi soţia sa, venită din Grecia în 1977, este un obişnuit al "mid-terms".

"Este un scrutin cu consecinţe importante", declară acest democrat, în vârstă de 64 de ani. "Discordia (...) este cu adevărat pe cale să destrame ţara. Eu votez cu candidaţii care au, în opinia mea, capacitatea să unească oamenii în loc să-i despartă".

La doi ani după seara de 8 noiembrie 2016 care l-a propulsat, spre surprinderea generală, pe miliardarul din New York la Casa Albă, democraţii speră să-şi ia o revanşă politică, cel puţin parţială, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Numele lui Donald Trump nu figurează pe vreun buletin de vot, însă el este în toate gândurile, atât ale susţinătorilor săi entuziaşti, cât şi ale criticilor săi aprigi.

Preşedintele septuagenar a făcut campanie până în ultimul moment, înlănţuind una după alta adunări "Make America Great Again".

"Securitatea şi prosperitatea sunt în joc în aceste alegeri", a lansat el luni seara târziu, la ultimul său miting, la Cap-Girardeau, în Missouri, unde a fost însoţit de fiica sa Ivanka.

"Se întâmplă ceva, iar asta îmi aminteşte atmosfera de acum doi ani", a lansat el, purtând celebra sa cravată roşie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb