ANA BIRCHALL REACţIONEAZĂ LA DECLARŢIA VIORICĂI DĂNCILĂ "V-aş aduce aminte şi despre corespondenţa noastră pe tema OUG 13"

D.F.
Politică / 15 noiembrie 2019

"V-aş aduce aminte şi despre corespondenţa noastră pe tema OUG 13"

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, exclusă din PSD, reacţionează la declaraţia Vioricăi Dăncilă potrivit căreia nu ştia ce se întâmplă în Comisia Iordache, întrucât nu este membru al Parlamentului. Birchall afirmă că a avut discuţii cu Dăncilă, unele chiar în şedinţele de Guvern, pe multe teme controversate, printre care recursul compensatoriu, Secţia specială sau pensionarea anticipată a magistraţilor. "V-aş aduce aminte şi despre corespondenţa noastră pe tema OUG 13", a scris Birchall pe Facebook.

"Aseară am mai citit o încă minciunică a doamnei Dăncilă, cum că nu avea de unde să ştie de nenorocirile găsite la Ministerul Justiţiei, de modificările toxice făcute în Comisia specială Iordache, de asaltul şi asediul la care am fost supusă eu şi Ministerul Justiţiei. Dancilă a afirmat cu nonsalanţă şi tupeu maxim că «Doamna Birchall să spună la ce face referire, eu nu am de unde să ştiu». Păi, doamna candidat Dăncilă, nu ar fi mai bine să le spuneţi dvs. românilor dacă aţi avut sau nu discuţii cu mine (unele chiar în şedinţele de Guvern), pe următoarele probleme din justiţie", a scris, vineri, Birchall pe Facebook, după care a enumerat o serie de subiecte.

Birchall susţine că este posibil ca Dăncilă nu fi înţeles despre ce se vorbea.

"Ar mai fi o variantă şi - dacă tot spuneţi că dvs. că nu aveţi de unde să stiţi - poate nu aţi înţeles despre ce vorbeam. Eu, însă, sper sincer să nu fie vorba de asta, ar fi chiar mult mai rău decât o minciunică de campanie. Fiindcă tot veni vorba, i-aş aduce aminte doamnei Dăncilă şi despre corespondenţa noastră din 2017, când eram ministrul Justiţiei interimar, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia şi graţierea, a cărei ferventă susţinătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că «execuţia» mea din funcţia de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatură şi cu acea corespondenţă... ", a mai scris Birchall.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că nu ştie la ce se referă fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall atunci când vorbeşte despre greşelile făcute în justiţie, Dăncilă justificându-se prin faptul că nu este membru al Parlamentului şi nu ştie ce s-a discutat în comisia condusă de Florin Iordache, care a lucrat la modificările unor legi privind acest domeniu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cand nu poti pricepe, nu ai cum sa sti.

    Deci, de această dată nu minte. 

    Doamna Birchall,

    Pe cand erati ministru, va subordonati premierului in exercitiu la acea vreme. Privind consultarile erati obligata sa comunicati cu seful/sefa dumneavoastra, V.D. ceea ce nu ati facut. Privind OUG 13 ati stiut, pe cand erati in PSD de toate aceste modificari si neclaritati, deci in eventualitatea in care aceasta Ordonanta nu era buna in forma ei trebuiau aduse modificari textului. Intr-o alta ordine de idei si pentru a nu lungi, tot ceea ce declarati, nu faceti decat sa aruncati cu noroi in fostul guvern din care ati facut parte, in fosta doamna premier, in partidul care v-a sustinut pentru a ocupa functia de ministru al justitiei. De ce nu ati avut bunavointa si curajul la acea vreme sa spuneti problemele grave cu care se confrunta justitia? Observ ca toti cei ce sunteti exclusi dintr-un partid, indiferent de culoarea politica iesiti in media sau retele de socializare si spuneti verzi si uscate numai pentru a iesi basma curata. Asumati-va raspunderea si cum am spus, stergeti-va pe picioare de noroi inainte de a face urmatorul pas. 

    1. Logica gresita: excluderea se datoreaza tocmai nesupunerii/ neexecutarii ordinului fara cracnire, ceea ce se putea intampla doar "in exercitiul functiunii".

      Deci, efectul se datorează cauzei. Capisci? 

      Excelent! Aveti dreptate. Aceste personaje triste, distrug țara, distrug morala, nu ii intereseaza decat capatuiala!!!

    Cu ce oare o mana in lupta cine o mana pe aceasta genunchereasa? Jur ca sunt curios sa vad ceva . Oricum fata este in domenilul filmarilor si a inregistrarilor audio video. Perseverenta cu care loveste in Dancila

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb