ANAF: Ministrul Finanţelor vrea să consolideze Direcţia Transfer Pricing

V.B.
Macroeconomie / 4 aprilie 2014

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, vrea să consolideze Direcţia Transfer Pricing din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), motiv pentru care cere sprijinul autorităţilor franceze şi al Ambasadei Franţei la Bucureşti, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În acest scop, ministrul şi secretarul de stat Gyorgy Attila s-au întâlnit cu ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin.

"Mi-am propus consolidarea Direcţiei Transfer Pricing din cadrul ANAF. Avem nevoie de expertiza autorităţilor franceze, de suportul dumneavoastră şi al autorităţii fiscale din Franţa pentru instruirea angajaţilor care vor lucra în această structură", a declarat Ioana Petrescu.

Ministrul a menţionat, printre priorităţile mandatului domniei sale, predictibilitatea şi simplificarea sistemului fiscal, precum şi dialogul deschis şi susţinut cu mediul de afaceri, se mai arată în contact.

Ioana Petrescu a apreciat pregătirea Franţei în aplicarea unui sistem de colectare eficient a taxelor şi impozitelor, cu accent asupra încurajării plăţilor on-line, precum şi aplicarea procedurii de transfer pricing (stabilirea preţurilor de transfer).

În acest context, ambasadorul Philippe Gustin a arătat că autorităţile franceze au toată disponibilitatea să ofere sprijin instituţiilor publice române, având în vedere experienţa acumulată în privinţa creşterii nivelului de colectare, îmbunătăţirii conformării voluntare şi combaterii evaziunii fiscale.

De asemenea, diplomatul a afirmat că experienţa Franţei relevă cât este de importantă încurajarea plăţilor on-line şi limitarea plăţilor în numerar, menţionând, totodată, că autorităţile franceze au promovat un act normativ care interzice plata salariilor în numerar, mai precizează în comunicatul.

Ministrul Finanţelor a declarat că şi Guvernul României a adoptat în şedinţa de ieri, la propunerea MFP, un proiect de lege care limitează plăţile în numerar, urmând să fie transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.

Întrevederea de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vizat, de asemenea, cooperarea bilaterală, precum şi contribuţia companiilor cu capital francez la creşterea economică de 3,5% înregistrată de ţara noastră anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb