Anca Boagiu: Lucrările la podul Calafat - Vidin vor fi finalizate de partea română la termen

F. A.
Politică / 24 septembrie 2010

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu a avut ieri o întrevedere cu omologul bulgar, Alexandr Tsvetkov. Cei doi au semnat o declaraţie comună referitoare la construcţia de noi poduri peste Dunăre prin care se constituie un grup de lucru care va identifica posibile locaţii şi surse de finanţare. Discuţiile au vizat şi două din proiectele comune finanţate prin fonduri europene, respectiv podul Calafat - Vidin şi traversarea cu bacul de la Călăraşi - Silistra, informează un comunicat remis redacţiei.

"Avem foarte multe teme comune cu Bulgaria şi astfel de întâlniri sunt necesare pentru a găsi soluţiile potrivite. Am semnat declaraţia referitoare la construcţia de noi poduri peste Dunăre având în vedere un cadru mai larg al prioritizării la nivel european a transportului fluvial, fapt demonstrat şi prin elaborarea Strategiei Dunării, cât şi posibilitatea construirii de noi hidrocentrale. Tot în contextul priorităţilor la nivel european, ne vom armoniza poziţiile în ceea ce priveşte revizuirea politicii TEN-T, proiectul Via Carpatia şi proiectul autostrăzii inelare a Mării Negre, pentru a maximiza avantajele competitive pe care le au cele două state datorită accesului la Dunăre şi Marea Neagră.

În ceea ce priveşte podul Calafat - Vidin am agreat cu ministrul bulgar că vom merge peste două săptămâni să inspectăm stadiul lucrărilor. Chiar dacă perioada în care putem cheltui fondurile europene alocate acestui proiect va fi prelungită de către Comisia Europeană, nu trebuie să lăsăm lucrările să treneze. În partea română avem angajamentul ferm al constructorilor că în iunie 2011 vor finaliza partea care le revine, dar vom sprijini şi partea bulgară să urgenteze lucrările.

La fel ca în cazul Calafat-Vidin, pentru trecerea cu bacul Călăraşi - Silistra echipele tehnice din cele două ministere vor merge la o întâlnire cu autorităţile locale şi operatorii pentru a soluţiona problemele apărute. Consider inadmisibil ca un proiect finanţat din bani europeni să fie nefuncţional datorită unor dispute comerciale", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb