ANCOM a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2022

G.B
Miscellanea / 23 februarie 2022

ANCOM a adoptat planul de acţiuni pentru anul 2022

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat planul său de acţiuni pentru anul 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Crearea unui cadru legal adaptat nevoilor actuale, care să susţină dezvoltarea sectorului telecom şi protejarea utilizatorilor, este obiectivul principal al ANCOM pentru anul acesta. Transpunerea cât mai rapidă a Codului European al Comunicaţiilor Electronice în legislaţia naţională ne va permite revizuirea şi actualizarea reglementărilor naţionale în vigoare, astfel încât să beneficiem cu toţii de avantajele şi oportunităţile oferite de un cadru unic european, în acord cu evoluţia rapidă din acest domeniu", a declarat Vlad Ştefan STOICA, preşedintele ANCOM.

Potrivit sursei citate, în anul 2022, Autoritatea va modifica decizia privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi cea pentru stabilirea unor măsuri adresate utilizatorilor finali cu dizabilităţi.

De asemenea, în vederea creşterii gradului de informare şi, totodată, pentru informarea corectă a utilizatorilor finali de către operatorii de comunicaţii electronice, aspecte importante prevăzute în noul cod al comunicaţiilor, ANCOM va elabora noi prevederi legislative.

Pentru continuarea procesului de acordare de drepturi de utilizare a spectrului radio, ANCOM va adopta decizia privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 1500 MHz si 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă, precum şi alte măsuri necesare, în condiţiile prevăzute de legislaţia primară revizuită.

Această acţiune, corelată cu revizuirea cuantumului tarifului de utilizare a spectrului, precum şi cu revizuirea unor decizii din domeniul administrării spectrului radio, va permite desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor.

Procesul multianual de implementare a Legii Infrastructurii continuă şi în 2022. În acest an, Autoritatea va organiza o nouă secţiune, pe pagina proprie de internet, care va conţine informaţii despre standardele relevante pentru proiectarea, instalarea, operarea şi mentenanţa reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a infrastructurilor fizice asociate acestora.

Ca urmare a modificărilor apărute la nivelul legislaţiei primare, a evoluţiei tehnologice şi a contextului naţional şi european, Autoritatea va actualiza decizia privind stabilirea măsurilor minime de securitate ce trebuie luate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi raportarea incidentelor cu impact semnificativ asupra furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.

În ceea ce priveşte reglementările în acest sector, în 2022, Autoritatea va actualiza regimul de autorizare generală privind furnizarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, decizia privind colectarea datelor statistice şi va revizui piaţa de gros corespunzătoare serviciilor de acces la puncte fixe de calitate superioară.

Actualizarea regimului de autorizare generală privind furnizarea serviciilor poştale şi realizarea unui studiu privind implementarea serviciilor de tip self-service pentru livrarea trimiterilor poştale sunt printre principalele proiecte care vizează sectorul serviciilor poştale, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb