Angajaţii CNAIR din ţară muncesc în clădiri degradate, o parte fără apă potabilă

Comunicate de presă / 11 octombrie 2021

Angajaţii CNAIR din ţară muncesc în clădiri degradate, o parte fără apă potabilă

Sindicatul Drumarilor "Elie Radu", care reuneşte angajaţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), solicită realizarea de investiţii în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii din ţară, întrucât o parte dintre acestea sunt vizibil degradate şi deteriorate, fără apă potabilă şi canalizare, conform unui comunicat remis redacţiei.

CNAIR are 7 Direcţii Regionale de Drumuri si Poduri cu subunităţi în fiecare judeţ. Multe clădiri, în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii din teritoriu, se află în degradare continuă şi sunt improprii pentru desfăşurarea activităţii. Majoritatea nu au mai beneficiat de investiţii în reparaţii şi în întreţinere de cel puţin 15-20 de ani. Unele locaţii nu îndeplinesc criteriile minime de funcţionare din punct de vedere al legislaţiei privind condiţiile de muncă, a securităţii şi sănătăţii în muncă. 

Astfel, în lipsa investiţiilor, multe clădiri prezintă pereţi fisuraţi, fundaţii deteriorate, ţigle lipsă de pe acoperiş, instalaţii electrice vechi, deteriorate, cu multe improvizaţii. Din cauza degradării continue a acestor clădiri se pune în pericol viaţa şi siguranţa lucrătorilor (prin infiltrarea apei în pereţi se pot produce scurtcircuite sau chiar incendii). 

În unele clădiri, canalizarea s-a infiltrat în fundaţia districtelor, instalaţiile electrice, panourile de siguranţă sunt foarte vechi, fiind un pericol inclusiv de electrocutare. 

De asemenea, cu toate că pe timp de pandemie măsurile igienico-sanitare sunt extrem de importante pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, în unele clădiri/districte/cantoane lipseşte apa menajeră şi potabilă, canalizarea, nu există toalete (sau dacă există nu mai sunt funcţionale, fiind un focar de infecţie). 

Chiar dacă sindicatul urmăreşte ca salariaţii să primească, potrivit Contractului Colectiv de Muncă, materialele igienico-sanitare, nu există condiţii minime ca aceştia sa le poată folosi deoarece (aşa cum am precizat) există grupuri sanitare fără apă curentă (conductele au fost colmatate sau distruse, nu s-au mai branşat la reţelele de apă care se află în imediata apropiere a districtelor şi lipseşte canalizarea). 

Salariaţii au ajuns în situaţia să improvizeze şi îşi procură apă din diferite surse, de pe marginea drumului, în butoaie sau canistre, pe care adaptează cu robinet, pentru igiena mâinilor. 

La multe clădiri, geamurile stau să cadă, uşile nu se închid, sobele de teracotă sunt vechi. Acestea sunt folosite pentru a asigura căldura în încăperi,  fiind un real pericol de accidente si de producerea unor evenimente nedorite. 

Este nevoie de refacerea instalaţiilor sanitare, de achiziţionarea de vestiare şi dulapuri pentru îmbrăcăminte şi de îmbunătăţirea condiţiilor în oficiile de servire a mesei.

Având în vedere cele arătate mai sus, Sindicatul Drumarilor "Elie Radu" solicită public alocarea de resurse financiare pentru realizarea de investiţii în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă a angajaţilor!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Investiti banii din spagile luate timp de un an in cladiri si veti avea cele mai moderne birouri din tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb