ANGELA MERKEL LA AUSCHWITZ: Amintirea crimelor naziste este "inseparabilă" de identitatea germană

B.D.
Internaţional / 6 decembrie 2019

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Amintirea crimelor naziste este "inseparabilă" de identitatea germană, a declarat cancelarul german Angela Merkel în fostul lagăr nazist Auschwitz, relatează AFP.

Prima sa vizită în acest fost lagăr, un simbol al Holocaustului, intervine în contextul în care Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta), care face parte de doi ani din Bundestag (Parlament), îndeamnă la încetarea culturii spăşirii.

"A ne aminti de crime, a numi autorii şi a le aduce victimelor un omagiu demn este o responsabilitate care nu se opreşte niciodată. Acest lucru nu este negociabil. Şi este inseparabil de ţara noastră. A fi conştienţi de această responsabilitate este o parte a identităţii noastre naţionale", a subliniat Merkel, primul şef de Guvern german care vizitează Auschwitzul din 1995.

Cu o voce spartă, ea a insistat asupra faptului că este "important" să i se dea Auschwitzului "numele complet".

Situat în actuala Polonie, lagărul se afla într-o regiune "anexată în octombrie 1939 de Reich" şi a fost "administrat de germani".

"Este important ca criminalii să fie numiţi clar. Noi, germanii, datorăm acest lucru victimelor şi nouă înşine", a declarat Merkel.

În acest discurs, ea a avertizat împotriva "ascensiunii rasismului şi răspândirii urii" şi împotriva antisemitismului care ameninţă comunităţile evreieşti din Germania, în Europa şi în întreaga lume.

În Germania, autorităţile sunt îngrijorate de o creştere foarte clară a actelor antisemite.

Cancelarul era însoţit în această vizită de către premierul polonez Mateusz Morawiecki, un supravieţuitor al Auschwitzului, Bogdan Bartnikowski, în vârstă de 87 de ani, şi de reprezentanţi ai comunităţii evreieşti.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nasol

    Adevarul este ca eu nici pana acum nu am inteles ce a avut toata lumea cu evreii.Eu consider ca este una dintre cele mai inteligente natii.Hitler le-a furat averile,asta este un motiv cert,insa atata ura nu o pot intelege.Nu pot intelege nici motivul pentru care au fost considerati fiinte inferioare,tratate mai rau decat tiganii.Nu pot intelege cum unor fiinte umane le poate trece prin cap sa le faca asa ceva altor fiinte umane.Ce creiere psihopate!Nu pot sa cred ca s-a putut intampla asa ceva.Eu as face o paralela intre nemti si japonezi:civilizati,educati,am abili,curati,constiinciosi,ins a cand iese bestia din ei isi arata adevarata fata.

    1. Ca sa poti intelege de ce tinta au fosr evreii ar trebui sa te intorci in timp in economia germana a anilor de dupa primul razboi. Daca ai sa cauti sa citesti despre umilirea nemtilor dupa pierderea primului razboi ai sa intelegi amplitutidinea exaltarii sufletelor germane cind cineva ca hitler a gasit vinovatii. Asa a inceput isteria si restul este istorie de invatat continuu. Nazismul este complicat iar cel mai apropiat ca exemplu este in Ucraina, chiar aproape de noi....

      Sa zicem ca din invidie; din nebunie/sfințenie este evident.

    Madam/ Om a Kernel merita premiul pentru pace (pacea sufleteasca) pentru gestul facut, chiar cu asa mare întârziere.

    Intrebarea este, de ce au dormit conducătorii Germaniei(lor) atata vreme. 

    1. Oma Merkel ...

    Aș putea întelege de ce evreii au fost o țintă,însă nici într-o mie de ani nu aș putea întelege cum au putut să le facă evreilor așa ceva.Este mai mult decât diabolic.Vă dați seama ce minți psihopate au putut scorni așa ceva!lȘi cine,tocmai nemții,un popor atât de civilizat...Cine o fi pornit oare primul război mondial?Așa este.Trebuie să citim,să citim,să tot citim pentru a justifica ceva ce nu poate nicicum fi justificat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb