ANOFM: Românii au la dispoziţie 1.687 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Ioana Dogaru
Macroeconomie #Resurse Umane / 8 octombrie 2015

Angajatorii din Spaţiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.687 de locuri de muncă vacante, cu 278 mai multe faţă de săptămâna precedentă, informează Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) într+un comunicat de presă.

În Spania, angajatorii oferă cele mai multe locuri de muncă, - 801, din care 800 sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un loc pentru un maseur, potrivit sursei citate.

În Republica Cehă, angajatorii oferă pentru români 195 de locuri de muncă, din care 50 pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori şi 50 şoferi transport marfă internaţional, etc., iar în Suedia se pot ocupa 130 de locuri de muncă, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generalişti, 10 dezvoltatori software.

Angajatorii din Germania oferă 116 locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca asistenţi medicali generalişti (50 locuri), operatori maşini şi centrale (20 locuri), şoferi de TIR (15 locuri) şi agenţi de pază (10 locuri), etc., cei din Ungaria au disponibile 50 de locuri de muncă pentru operatori la asamblarea panourilor electrice, iar cei din Marea Britanie - 35 locuri de muncă pentru 25 de îngrijitori persoane şi 10 asistenţi medicali.

În Norvegia pot ajunge 22 de români care vor să lucreze ca şi dulgheri şi dulgheri/parchetari, unde sunt oferite câte şase locuri pentru fiecare categorie, dar şi două locuri pentru tinichigii, în Belgia sunt patru locuri de muncă: doi infirmieri/asistenţi medicali şi doi directori audit, în Polonia sunt trei locuri de muncă pentru lăcătuşi-sudori, iar în Austria, un singur loc de muncă pentru asistent proiect.

Pentru informaţii suplimentare, solicitanţii de loc de muncă se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mar interesa urgent un loc de munca in anglia pt constructi tel [...]. va multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb