ANPC propune închiderea temporară a patru magazine Auchan din Bucureşti

G.B
Miscellanea / 1 noiembrie 2021

ANPC propune închiderea temporară a patru magazine Auchan din Bucureşti

Actualizare - Auchan: "Remedierea aspectelor sesizate de ANPC este deja finalizată în cea mai mare măsură"

Remedierea aspectelor sesizate de ANPC în urma controalelor efectuate la mai multe magazine Auchan a fost dispusă imediat şi este deja finalizată în cea mai mare măsură, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Confirmăm faptul că reprezentanţi ai ANPC au derulat astăzi un control în câteva magazine. Autoritatea ne-a sesizat mai multe aspecte, diferite de la un magazin la altul, a căror remediere a fost dispusă imediat, fiind deja finalizată în cea mai mare măsură. Urmează să transmitem către OPC Bucureşti, mâine dimineaţă, solicitările ce se impun în vederea redeschiderii către consumatori a zonelor supuse controlului din magazinele în cauză.

Toate magazinele noastre au sisteme de audit şi control al calităţii, avem implementată respectarea standardelor ISO pentru managementul calităţii - fiecare hipermarket beneficiind şi de un responsabil de calitate dedicat acestora - toate cu scopul de a răspunde cât mai bine prevederilor legale. De asemenea, magazinele noastre respectă măsurile pentru protecţie sanitară împotriva Covid-19. Ne asigurăm clienţii că vom creşte şi mai mult gradul de vigilenţă şi control în această perioadă", afirmă reprezentanţii Auchan.

---

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor propus închiderea temporară a patru unităţi Auchan din Bucureşti (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni) pe o perioadă de cel mult şase luni, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, controalele întreprinse de echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov - coordonate de Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, Directorul General ANPC, Paul Anghel şi Comisarul şef al CRPC Bucureşti-Ilfov, Ionuţ Voevozeanu - în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat.

Astăzi au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, la 4 puncte de lucru din Capitală ale S.C. Auchan Romania SA (Magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni).

În urma controlului, au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, după cum urmează:

Oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine

Oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată

-mezeluri/brânzeturi, gastro, cofetărie, pâine, cofetărie - Auchan Vitan

-carne, mezeluri şi lactate, brutărie, gastro, cofetărie, măsline vrac - Auchan Militari

-peşte, gastro, cofetărie, mezeluri/brânzeturi, carne afumată - Auchan Titan

- carne pasăre, lactate, ouă, carmangerie, peşte congelat, măsline, mezeluri/brânzeturi, gastro - Auchan Berceni

Propunere de închidere a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru toate cele 4 unităţi.

Cele mai frecvente abateri de la legislaţia în vigoare, constatate de comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au fost:

- comercializare fructe şi legume care prezintă modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman (prezenţă a mucegaiului, grad de coacere neuniform, consistenţă moale la palpare, exemplare depreciate, lovituri mecanice etc.),

- lipsa informării consumatorilor asupra faptului că, la anumite sortimente de citrice, coaja nu este destinată consumului uman

- comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită,

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,

- nerespectare temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare,

- utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită,

- utilizarea unor bureţi de sârmă şi coşuri de gunoi fără capac, în zona de gătire, precum şi a unor ustensile deteriorate

- utilizarea meselor de expunere a produselor calde fără a fi igienizate corespunzător

- existenţa unor ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum şi agregate frigorifice neigienizate,

- existenţa la vânzare, la vitrina asistată, a unor produse fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora

- la vitrinele asistate conţinând mezeluri/brânzeturi/carne refrigerată vrac, carne afumată vrac, rafturile de expunere a produselor de panificaţie şi spaţiul de depozitare al produselor de cofetărie, au fost constatate: prezenţa ruginei, vopsea exfoliatăinsecte moarte, fire de păr, zone oxidate, acumulare de apă provenită din nefuncţionarea corespunzătoare a agregatelor frigorifice lichid provenit de la produse din carne ambalată, prezenţa prafului în strat gros pe rafturi şi ventilatoare, prezenţa de resturi alimentare.

- absenţa, de pe etichetele de produs, a menţiunilor prezeneia ingredientelor cu potenţial alergen, în produsele preparate în magazine şi alte deficienţe de etichetare a produselor realizate în unitate

- prezenţa unor arsuri de la congelare la produsele congelate sau a unor acumulări de gheaţă în amablaj

- utilizarea unor cântare fără verificări metrologice periodice

- comercializarea diferitelor tipuri de murături (în oţet), constatându-se faptul că nu se precizeaza originea oţetului, precum şi faptul că acestea sunt prezentate ca murături în oţet, iar în lista de ingrediente se declară acid acetic.

ANPC supraveghează cu maximă atenţie, în continuare, piaţa pentru a verifica modul în care operatorii economici respectă reglementările în vigoare, în domeniu, şi îi asigură pe cetăţeni că depune toate eforturile necesare pentru ca eventualele încălcări ale drepturilor consumatorilor să fie prevenite sau stopate, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. miroase a manevra din partea altora!!! nu dam nume ca nu avem voie!

    Incepe cu C, K si L ! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb