Antibiotice aniversează 25 de ani de la listarea la BVB

S.B.
Piaţa de Capital / 15 aprilie 2022

Antibiotice aniversează 25 de ani de la listarea la BVB

Antibiotice (ATB) aniversează 25 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile companiei se tranzacţionează la Bursă începând cu 16 aprilie 1997 sub simbolul bursier ATB, la categoria Premium, potrivit unui comunicat al BVB.

În cei 25 de ani de prezenţă la Bursă, capitalizarea companiei a crescut de peste 15 ori, ajungând în prezent la o valoare de peste 360 de milioane de lei.

"Antibiotice este o companie de referinţă în industria farmaceutică din România. Din cei 67 de ani de activitate a Antibiotice, 25 de ani sunt în strânsă legătură cu parcursul companiei la Bursa de Valori Bucureşti. Ne bucură că avem la bursă un emitent cu istorie şi experienţă atât de bogate şi care activează într-un domeniu de activitate vital pentru noi toţi. Sectorul de sănătate din ţara noastră este foarte bine reprezentat la bursă şi Antibiotice este un emitent cu un rol semnificativ care îşi propune să se alinieze la tendinţele actuale cum ar fi implementarea criteriilor ESG. Astfel, Antibiotice este una dintre companiile listate la bursă cu performanţe deosebite în ceea ce priveşte raportarea ESG, aspect demonstrat de scorul ESG primit în cadrul proiectului lansat de BVB la începutul acestui an. Felicit întreaga echipă Antibiotice pentru toate reuşitele de până acum şi îi urez mult succes în tot ceea ce va realiza de acum înainte", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

"Listarea la Bursa de Valori Bucureşti a fost un lucru extraordinar pentru că a însemnat Viaţă pentru Antibiotice. Antibiotice este cel mai mare producător local de medicamente cu capital românesc cu o istorie impresionantă de 67 de ani. De 25 de ani, parcursul nostru este legat de prezenţa pe bursa locală. Pot spune cu certitudine că Bursa de Valori Bucureşti a fost un precursor al creşterii transparenţei şi predictibilităţii companiei Antibiotice. Astăzi, când discutăm despre cei 25 de ani pe piaţa de capital ai companiei Antibiotice, putem spune că a fost o etapă absolut necesară şi un succes. Ca şi până acum, ne propunem să fim ingenioşi şi să ne adaptăm la cerinţele consumatorilor noştri finali dar şi la cele ale investitorilor şi partenerilor noştri de pe piaţa de capital. Maturitatea echipei, ghidarea activităţilor după planuri manageriale sustenabile şi respectarea strictă a procedurilor de operare reprezintă garanţia dezvoltării noastre durabile", a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

În cei 25 de ani de la listare, investitorii au realizat un număr de 310.000 de tranzacţii cu acţiunile ATB. Astfel, de la momentul listării şi până la data de 15 aprilie 2022, au fost tranzacţionate un număr de peste 900 de milioane de acţiuni cu o valoare de peste 595 de milioane de lei.

Înfiinţată în anul 1955 la Iaşi, compania Antibiotice este acum, la 67 de ani de la înfiinţare, unul dintre cei mai importanţi producători români de medicamente generice, ce are ca misiune fabricarea de produse farmaceutice sigure, eficiente şi de calitate pentru a oferi pacienţilor speranţa unei vieţi sănătoase. Din 1955, când a produs la scară industrială primul antibiotic din România - substanţa activă Penicilina, compania Antibiotice şi-a dezvoltat platforma de producţie, astfel că în prezent deţine cea mai complexă structură de fabricaţie din România, cu 8 fluxuri de producţie distincte, dintre care unul, unic în ţară, este destinat obţinerii de substanţe active prin procese de biosinteză. De-a lungul timpului, prin cercetare proprie, Antibiotice a produs o gamă diversificată de medicamente generice, ajungând la un portofoliu de peste 150 de medicamente finite din 11 clase terapeutice (antiinfecţioase, cardiovasculare, dermatologice, digestive, sistem nervos central etc.).

Antibiotice are o prezenţă globală activă şi exportă produsele sale pe toate continentele, reuşind să facă medicamentele valoroase mai accesibile pacienţilor, atât din România, cât şi din peste 70 de ţări ale lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb