Antrenamentul de luptă al SUA pentru forţele ucrainene se extinde în Germania

G.D.
Internaţional / 16 ianuarie 2023

Antrenamentul de luptă al SUA pentru forţele ucrainene se extinde în Germania

Antrenamentul de luptă al armatei americane pentru forţele ucrainene a început ieri în Germania, cu scopul de a aduce un batalion de aproximativ 500 de soldaţi înapoi pe câmpul de luptă pentru a lupta împotriva ruşilor în de la cinci până la opt săptămâni, a declarat generalul Mark Milley, preşedinte al şefilor de stat, informează AP.

Milley, care plănuieşte să viziteze astăzi zona de antrenament Grafenwoehr pentru a vedea programul şi a declarat că trupele care vor fi antrenate au plecat din Ucraina în urmă cu câteva zile. În Germania există un set complet de arme şi echipamente pe care să le folosească.

Până acum, Pentagonul a refuzat să spună exact când va începe antrenamentul.

Aşa-numitul antrenament de arme combinate are ca scop perfecţionarea abilităţilor forţelor ucrainene, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite pentru a lansa o ofensivă sau a contracara orice creştere a atacurilor ruseşti. Ei vor învăţa cum să se mişte şi să coordoneze mai bine unităţile lor, folosind artilerie combinată, blindaj şi forţe terestre.

Vorbind cu doi reporteri care au călătorit ieri cu el în Europa, Milley a spus că antrenamentul complex - combinat cu o serie de noi arme, artilerie, tancuri şi alte vehicule care se îndreaptă spre Ucraina - va fi cheia pentru a ajuta forţele ţării să recupereze teritoriul care a fost capturat de Rusia în războiul de aproape 11 luni.

"Acest sprijin este cu adevărat important pentru ca Ucraina să se poată apăra", a spus Milley. "Şi sperăm să reuşim să reuşim aici în scurt timp."

Scopul, a spus el, este ca toate armele şi echipamentele primite să fie livrate în Ucraina, astfel încât forţele nou antrenate să le poată folosi "cu ceva timp înainte de apariţia ploilor de primăvară. Ar fi ideal."

Noul antrenament vine în timp ce forţele ucrainene se confruntă cu lupte aprige în provincia estică Doneţk, unde armata rusă a pretins că deţine controlul asupra oraşului Soledar. Ucraina afirmă că trupele sale încă luptă, dar dacă trupele Moscovei preiau controlul asupra Soledar, le-ar permite să se apropie de oraşul mai mare Bakhmut, unde luptele au loc de luni de zile.

Rusia a lansat, de asemenea, un baraj larg de lovituri cu rachete, inclusiv la Kiev, oraşul din nord-estul Harkiv şi oraşul din sud-estul Dnipro, unde numărul morţilor într-un bloc de apartamente a crescut la 30.

Milley a spus că doreşte să se asigure că antrenamentul este pe drumul cel bun şi dacă este nevoie de altceva şi, de asemenea, să se asigure că se va alinia bine cu livrările de echipamente.

Programul va include instruire teoretică şi practică pe teren care va începe cu echipe mici şi va creşte treptat pentru a implica unităţi mai mari. Ar culmina cu un exerciţiu de luptă mai complex, care aduce împreună un întreg batalion şi o unitate de cartier general.

SUA au instruit deja peste 3.100 de trupe ucrainene cu privire la modul de utilizare şi întreţinere a anumitor arme şi alte echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate şi sistemul de rachete HIMARS.

Anunţând luna trecută noul program, secretarul de presă al Pentagonului, a spus că ideea "este să le putem oferi acest nivel avansat de pregătire colectivă care să le permită să conducă operaţiuni eficiente de armament combinat şi să manevreze pe câmpul de luptă".

Milley a spus că SUA făceau acest tip de antrenament înainte de invazia rusă din februarie. Dar odată ce războiul a început, Garda Naţională a SUA şi forţele operaţiunilor speciale care făceau antrenament în interiorul Ucrainei au părăsit ţara. Alţi aliaţi europeni oferă, de asemenea, instruire.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Fanii razboiului si

    al industriei de armament,

    in culmea fericirii 

    1. De ce ar fi în culmea fericirii fanii războiului când se apropie pacea? :))))))

      industria de armament este cel mai profitabil

      momentan, vezi chiar si pe burse,

      pacea ar scadea profitul 

      de zece ori au crescut in ultimii zece ani valoarea actiunilor locked martin si de 15 ori general dinamics!

      Multumita Rusiei, Coreei de Nord, Chinei, Iranului. Din cauza acestori tari se inarmeaza restul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb