ANUL TRECUT ŞI ÎN PRIMUL SEMESTRU 2006 România a importat produse agricole din Indonezia de aproape 23 milioane de euro

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 septembrie 2006

În acelaşi timp, exporturile către această ţară sunt inexistente

România a importat produse agricole din Indonezia în valoare de aproape 23 milioane euro, în 2005 şi în primul semestru al acestui an, în timp ce exporturile către această ţară sunt la ora actuală inexistente. "Din păcate, balanţa comercială cu produse agricole este în prezent net defavorabilă României, în condiţiile în care nu au fost efectuate exporturi de produse agricole în Indonezia", a declarat, ieri, secretarul de stat pentru dezvoltare rurală în Ministerul Agriculturii, Dănuţ Apetrei.

Între România şi Indonezia a fost semnat ieri la MAPDR un memorandum de înţelegere în domeniul agriculturii care vizea-ză întărirea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. "Domeniile comerciale de interes sunt în sectorul vegetal, cu precădere pentru cereale (grâu şi porumb), în sectorul animal, în ceea ce priveşte tehnologiile moderne de irigaţii şi îmbunătăţiri funciare precum şi în servicii de consultanţă", a declarat ministrul agriculturii din Indonezia, Anton Apriyantono, citat de Rompres. Acesta a precizat că Indonezia este interesată ca România să o aprovizioneze cu carne de vită şi animale vii.

Totodată, oficialul indonezian şi-a exprimat interesul pentru asistenţa din partea română în vederea cultivării merilor în Indonezia, în special pentru ameliorarea calităţii soiurilor deţinute. "În schimb, noi am putea furniza României experienţa necesară cultivării ore-zului", a subliniat Apriyantono.

Ţinând cont de faptul că 80% din populaţia Indoneziei este musulmană, s-ar putea ca vinurile româneşti să nu aibă căutare pe această piaţă, deşi oficialul indonezian nu exclude nici acest produs de pe lista de interes.

Pentru concretizarea acestui memorandum, Dănuţ Apetrei a spus că în cadrul următoarelor discuţii cu reprezentanţii indonezieni vor fi invitaţi şi oficiali din Ministerul Economiei şi Comerţului şi ai Camerelor de Comerţ în vederea indentificării reale a oportunităţilor de afaceri dintre cele două ţări. Indonezia - unul dintre cei mai mari exportatori de cafea din lume, a furnizat României în 2005 peste 11.200 tone cafea, în valoare de 10,5 milioane euro, iar în prima parte a acestui an, peste 4.846 tone, în valoare de 5,6 milioane euro. Alte produse agricole indoneziene intrate pe piaţa româ-nească sunt uleiul de palmier, nucile de cocos, fructe tropicale, peste, icre negre, condimente (piper, nucşoară, scorţişoară), moluşte şi crustacee, legume uscate, ceaiuri, corali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb