ANUNT privind initierea procedurii de retragere a actionarilor minoritari ai CONTACTOARE S.A.

A.F.
Comunicate de presă / 30 ianuarie

1. Identificarea Emitentului

Denumire societate: CONTACTOARE S.A.

Forma juridica: Societate pe actiuni, inregistrata si functionand conform legilor din Romania;

Sediul social: Str. Mesteacanului 10, Buzau, jud. Buzau, România;

Nr. Inmatriculare ORC: J10/594/1991;

CUI: 1145395;

Capital social: 33.214.942,50 lei impartit in 13.285.977 actiuni nominative ordinare, dematerializate, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe actiune, fiecare actiune conferind drepturi egale;

Principalul obiect de activitate: Activitatea principala a societatii conform codificarii Rev. CAEN (2) este: 2712 - Fabricarea aparatelor de distributie si control a electricitatii.

Structura sintetica a registrului consolidat al actionarilor CONTACTOARE S.A. la data de 08.12.2023

ANUNT privind initierea procedurii de retragere a actionarilor minoritari ai CONTACTOARE S.A.

Actiunile emise de Emitent se tranzactioneaza pe piata SMT, categoria AeRO Standard, administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), simbolul CONQ, cod ISIN ROCONQACNOR4, Cod LEI: 254900S7P90FADCRML63.

2. Identificarea actionarului majoritar

Actionarul care isi exercita dreptul prevăzut la art. 44 alin. Valoarea de piata a 13.285.977 acţiuni / 100% din capitalul social al CONTACTOARE S.A., prin această abordare este: 118.157.861 lei, echivalentul a 8,8934 lei/acţiune

Raportul de evaluare prin care este determinat pretul la care urmează a se realiza retragerea acţionarilor este pus la dispoziţia acţionarilor societatii emitente, începând cu data publicării prezentului anunt si pana la finalizarea procedurii de retragere prevazute la art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, la sediul intermediarului operaţiunii, al ofertantului şi al societatii emitente, precum şi pe website-ul intermediarului (www.estinvest.ro) si al emitentului (www.contactoare.ro).

5. Perioada şi locul unde vor putea fi depuse acţiunile

In conformitate cu prevederile legislatiei pietei de capital, actionarii existenti sunt obligati sa vanda actiunile detinute catre actionarul IASITEX S.A., care initiaza procedura impreuna cu actionarii cu care aceasta actioneaza in mod concertat si pot notifica Intermediarului, in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data publicarii prezentului anunt, respectiv incepand cu data de 31.01.2024 si pana la data de 13.02.2024, asupra modalitatii alese pentru plata actiunilor detinute, respectiv:

(i) mandat postal cu confirmare de primire sau

(ii) transfer bancar in contul personal indicat de actionar.

Notificarea se poate face prin scrisoare la adresa Intermediarului din Str. Republicii nr. 9, Focsani, jud. Vrancea, cod postal 620018, prin fax la numarul 0237 237471 sau pe e-mail: contact@estinvest.ro, cu precizarea ca notificarea trebuie sa fie primita de catre Intermediar pana cel tarziu in ultima zi a termenului de notificare, la ora 16:00.

Informatii privind documentele ce trebuie sa insoteasca notificarea pot fi obtinute de la Intermediarul SSIF ESTINVEST S.A., la telefon 0237 238900.

In vederea incasarii sumelor aferente actiunilor lor, actionarii minoritari ai CONTACTOARE S.A. trebuie sa transmita intermediarului, pe langa notificare, si urmatoarele documente:

A. Actionarii persoane fizice (rezidente sau nerezidente):

- copia cartii de identitate, pasaport, certificat de nastere, certificat de casatorie, sentinta divort, dupa caz, sau a altui document care indica codul numeric personal;

- certificatul de mostenitor, sau certificatul de legatar cu titlu particular, sau actul de partaj, sau sentinta judecatoreasca, sau, dupa caz, orice alt document care atesta ca solicitantul a dobandit prin mostenire de la actionarul minoritar decedat actiunile CONTACTOARE SA;

- in cazul persoanelor fara capacitate de exercitiu - copia cartii de identitate a tutorelui/curatorului precum si copia documentului prin care s-a instituit tutela/curatela; in cazul persoanelor cu capacitate de exercitiu restransa - acordul reprezentantului legal pentru efectuarea platii;

- extras de cont bancar deschis pe numele beneficiarului din care sa rezulte numele actionarului, numarul de cont (IBAN) in care actionarul minoritar doreste sa-i fie transferate sumele cuvenite, denumirea si datele de identificare ale bancii.

B. Actionarii persoane juridice (rezidente sau nerezidente):

- copie a certificatului de inregistrare de la Oficiul Registrului Comertului sau alta institutie echivalenta sau orice document doveditor conform legislatiei aplicabile unei entitati nerezidente, insotit de traducere legalizata in limba romana;

- certificat constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului sau orice document echivalent conform legislatiei aplicabil persoanei juridice nerezidente, dar nu mai vechi de 30 de zile anterioare initierii procedurii de retragere, insotit de traducere legalizata in limba romana - in original;

- extras de cont bancar deschis pe numele beneficiarului din care sa rezulte numele actionarului, numarul de cont (IBAN) in care actionarul minoritar doreste sa-i fie transferate sumele cuvenite, denumirea si datele de identificare ale bancii.

In cazul in care o asemenea notificare din partea actionarului nu este facuta catre Intermediarul ESTINVEST SA, acesta efectueaza plata actiunilor prin mandat postal cu confirmare de primire la adresa actionarului precizata in structura consolidata a actionariatului emitentului de la Depozitarul Central.

6. Modalităţile şi termenul de plată a acţiunilor

In termen de maximum 5 zile lucratoare de la expirarea termenului de comunicare prevazut la punctul 5, Intermediarul efectueaza platile catre actionarii indreptatiti. În situatia in care sumele platite actionarilor sunt returnate Intermediarului, acesta le depune intr-un cont deschis de IASITEX S.A. la o institutie de credit autorizata de BNR sau la o sucursala deschisa in Romania a unei institutii de credit autorizate in alt stat membru, in favoarea actionarilor care au de incasat contravaloarea actiunilor.

Dovada realizarii platilor catre actionarii minoritari si a constituirii contului mentionat la alineatul anterior este transmisa Depozitarului Central in vederea efectuarii transferului de proprietate asupra actiunilor platite, catre actionarul care isi exercita dreptul precizat la art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, in termen de maximum 3 zile lucratoare de la expirarea termenului de efectuare a platilor. Transferul dreptului de proprietate este efectuat de catre Depozitarul Central in maximum 4 zile lucratoare de la primirea documentelor mentionate anterior.

7. Denumirea intermediarului prin care se realizează retragerea acţionarilor

Intermediarul prin care se realizează retragerea acţionarilor este S.S.I.F. ESTINVEST S.A., societate de servicii de investitii financiare, cu sediul social in Focsani, str. Republicii, nr. 9, telefon 0237/238900; fax 0237/237471, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Vrancea sub nr. J39/663/1995, CUI: 8017326, autorizata de CNVM/ASF prin Decizia nr. 2668/05.08.2003.

8. Informaţii privind contul ce va fi deschis de acţionarul majoritar în favoarea acţionarilor care nu vor încasa contravaloarea acţiunilor sau modalitatea în care acţionarii minoritari sunt informaţi cu privire la numărul contului şi banca unde contul este deschis

In situatia in care sumele platite acţionarilor minoritari sunt returnate intermediarului, acesta le va depune intr-un cont deschis de IASITEX S.A. la o instituţie de credit autorizata de Banca Naţionala a Romaniei sau la o sucursala deschisa in Romania a unei instituţii de credit autorizate în alt stat membru in favoarea actionarilor minoritari care nu au incasat contravaloarea actiunilor. Informatiile privind numele bancii si numarul contului deschis de IASITEX S.A. in favoarea actionarilor minoritari, care nu au incasat contravaloarea actiunilor detinute, vor fi comunicate acestora dupa aprobarea anuntului de retragere de catre ASF prin aceleasi modalitati de publicare ca si anuntul initial.

Dobanda aferentă sumelor depuse în contul respectiv se cuvine actionarilor care nu au incasat contravaloarea actiunilor si in favoarea carora a fost deschis contul.

Actionarii interesati pot afla informatii atat despre procedura de retragere atat de la CONTACTOARE S.A. (Str. Mesteacanului 10, Buzau, jud. Buzau, România, telefon: 0238/710.933, office@contactoare.ro), cat si de la Intermediar (Str. Republicii nr. 9, Focsani, jud. Vrancea, Romania, telefon: 0237 238900, e-mail: contact@estinvest.ro).

Conform art. 80 alin. (2) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, acest anunt va fi publicat pe website-ul ASF (www.asfromania.ro) si al BVB (www.bvb.ro), precum si in doua ziare financiare de circulatie nationala.

In conformitate cu prevederile art. 80 alin. (16) din Regulamentului ASF nr. 5/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, costurile reprezentand comisioanele bancare precum si alte costuri aferente administrarii contului prevazut la art. 80 alin. (14) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi suportate de catre actionarul IASITEX S.A.

Aprobarea anunţurilor nu are valoare de garanţie şi nici nu reprezintă o altă formă de apreciere a A.S.F. cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul ori riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzacţiile realizate ca urmare a procedurii obiect al anunţului. Decizia de aprobare certifică numai regularitatea anunţului în privinţa exigenţelor legii şi ale normelor adoptate în aplicarea acesteia.

INTERMEDIAR, ACTIONAR,

S.S.I.F. ESTINVEST S.A. Focsani IASITEX S.A.

Director General Presedinte C.A.

Lucian Ovidiu Isac Eduard Vuza

(1) din Legea nr. 24/2017 este IASITEX S.A., care se identifica prin urmatoarele date:

Forma juridica: Societate pe actiuni, inregistrata si functionand conform legilor din Romania;

Sediul social: Bdul. Ficusului, nr.44, corp A, camera 17, etaj 2, Sector 1, Bucuresti, Romania;

Nr. Inmatriculare ORC: J40/5956/2020;

CUI: 1957058;

Date de contact: tel. 0731.036.205. fax. 021.23.27.667, e-mail office@iasitex.ro, web www.iasitex.ro;

Capital social: 21.557.032,96 lei impartit in 2.105.179 actiuni, cu o valoare nominala de 10,24 lei/actiune;

Principalul obiect de activitate: Activitatea principala a societatii conform codificarii Rev. CAEN (2) este: 1320 - Productia de tesaturi.

Structura actionariatului IASITEX S.A. la data de 04.01.2024:

ANUNT privind initierea procedurii de retragere a actionarilor minoritari ai CONTACTOARE S.A.

A2 IMPEX PREMIUM TEXTILE S.R.L. Ploiesti este o societate infiintata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul in Municipiul Ploieşti, Strada Depoului, Nr. 16, (Pavilionul Administrativ al UZUC S.A., etaj), Judet Prahova, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului Prahova sub nr. J29/2673/2018, CUI 40229608, detinuta in proportie de 91,3% de Dl. Stefan Vuza.

Persoanele care actioneaza in mod concertat cu IASITEX S.A in legatura cu Emitentul sunt:

-SERVICIILE COMERCIALE ROMANE S.A. este o societate infiintata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul in Str. Cuiejdi, Nr. 6, Municipiul Piatra Neamţ, judetul Neamt, Romania, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului sub nr. J27/631/1993, CUI 3708495. SERVICIILE COMERCIALE ROMANE S.A. este detinuta in proportie de 95,6206% de Dl. Stefan Vuza.

-CRC IMPEX CHEMICALS SRL este o societate infiintata si care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, cu sediul in Municipiul Ploieşti, Strada Depoului, Nr. 16, (Pavilionul Administrativ al "UZUC" S.A., etaj), Judet Prahova, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului sub nr. 29/628/2002, CUI 14687290. CRC IMPEX CHEMICALS SRL este detinuta in proportie de 91,339% de Dl. Stefan Vuza.

-Dl. Stefan Vuza - actionar majoritar al grupului Serviciile Comerciale Romane.

Alte persoane care sunt prezumate ca actioneaza in mod concertat cu Iasitex S.A. in legatura cu Emitentul, in conformitate cu prevederile art. 2 alin (2) din Legea 24/2017, republicata (pana la proba contrara, o societate este prezumata ca actioneaza in mod concertat, printre altele, cu membri consiliului de administraţie, cu persoanele care au atributii de conducere sau control in cadrul acesteia si cu persoanele controlate, precum si aceste persoane intre ele), sunt urmatoarele:

- Dna. Vuza Alexandra Anuta - sotia actionarului majoritar al grupului Serviciile Comerciale Romane;

- Dna. Kalamar Sinziana - administrator, Director General Iasitex SA;

- Dl. Vuza Eduard - Presedinte C.A. IASITEX S.A.;

- Dna. Muncelean Teodora - administrator Serviciile Comerciale Romane, INAV SA, A1 Impex SRL;

- Dl. Unalan Nevzat Burak - director General Serviciile Comerciale Romane S.A;

- Dl. Sîrbu Eduard-Dan - administrator IASITEX S.A., CRC Impex Chemicals SRL, A2 Impex Premium Textile S.R.L.;

- Dl. Bognar Attila Iosif - Administrator CONTACTOARE S.A., SINTEROM S.A.;

- Dl. Cataranciuc Dan - Administrator UZUC S.A., Director General SINTEROM S.A.

Actionarul care isi exercită dreptul prevazut la art. 44 alin. (1) din Legea nr. 24/2017, IASITEX S.A., detine in nume propriu 1.393.533 de actiuni CONTACTOARE S.A., reprezentand 10,4888% din capitalul social al Emitentului, iar impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat detine 13.082.264 de actiuni CONTACTOARE S.A., reprezentand 98,4667% din capitalul social al Emitentului.

Persoanele care actioneaza in mod concertat cu Ofertantul si detin actiuni ale Emitentului sunt:

-SERVICIILE COMERCIALE ROMANE S.A. detine 11.013.439 de actiuni CONTACTOARE S.A., reprezentand 82,8952% din capitalul social al Emitentului;

-CRC IMPEX CHEMICALS SRL detine 546.578 actiuni CONTACTOARE S.A reprezentand 4,1139% din capitalul social;

-Stefan Vuza detine 128.714 actiuni CONTACTOARE S.A reprezentand 0,9688% din capitalul social.

Dna Kalamar Sinziana, Dna. Vuza Alexandra Anuta, Dl. Vuza Eduard, Dna. Muncelean Teodora, Dl. Unalan Nevzat Burak, Dl. Sîrbu Eduard-Dan, Dl. Bognar Attila Iosif si Dl. Cataranciuc Dan actioneaza in mod concertat cu IASITEX S.A. dar nu detin actiuni ale Emitentului.

In afara de cele precizate mai sus, IASITEX S.A. nu actioneaza in mod concertat cu alte persoane fizice sau juridice in legatura cu emitentul.

Numarul de actiuni obiect al procedurii de retragere este de 203.713 actiuni. IASITEX S.A. este persoana in contul careia vor fi alocate actiunile care fac obiectul procedurii de retragere.

3. Pretul care urmeaza a fi platit actionarilor

In conformitate cu art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, Ofertantul care, urmare a unei Oferte Publice de Cumparare, se afla intr-una din urmatoarele situatii: (i) detine actiuni reprezentand cel putin 95% din numarul total de actiuni din capitalul social care confera drept de vot si cel putin 95% din drepturile de vot ce pot fi efectiv exercitate; (ii) a achizitionat, in cadrul ofertei publice de cumparare adresate tuturor actionarilor si pentru toate detinerile acestora, actiuni reprezentand cel putin 90% din numarul total de actiuni din capitalul social care confera drept de vot si cel putin 90% din drepturile de vot vizate in cadrul ofertei, are dreptul sa solicite actionarilor care nu au subscris in cadrul ofertei, sa-i vanda respectivele actiuni, la un pret echitabil. Dreptul prevazut în art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, poate fi exercitat in termen de 3 luni de la data inchiderii ofertei publice de cumparare.

IASITEX S.A., impreuna cu persoanele cu care actioneaza concertat, in urma ofertei publice de cumparare derulata in perioada 26.07.2023 - 08.08.2023, detine un numar de 13.082.264 de actiuni CONTACTOARE S.A., reprezentand 98,4667% din capitalul social al Emitentului si 98,4667% din drepturile de vot in cadrul CONTACTOARE SA. Pretul la care s-a desfasurat Oferta publica de cumparare derulata în perioada 26.07.2023 - 08.08.2023 a fost de 3,1 lei/acţiune. In cadrul ofertei, IASITEX S.A. nu a achizitionat nici o actiune CONTACTOARE SA din totalul de 203.713 actiuni ce au facut obiectul ofertei.

Pretul oferit in cadrul ofertei publice de cumparăre este considerat un pret echitabil daca actionarul majoritar a achizitionat in cadrul ofertei publice de cumparare actiuni reprezentand cel putin 90% din numarul total de actiuni din capitalul social care confera drept de vot vizate in oferta. In caz contrar, pretul va fi determinat de un evaluator autorizat, conform legii, potrivit standardelor de evaluare in vigoare, potrivit legii.

Pretul ce urmeaza a fi platit actionarilor, determinat de un evaluator autorizat de catre ASF, este de 8,8934 lei pentru fiecare actiune.

Conform Instructiunii ASF/MF nr. 1/6218/2023 pentru aprobarea Normelor privind determinarea, reţinerea şi virarea impozitului pe câştigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare obţinut de persoanele fizice, art. 7, alin (10): "In aplicarea prevederilor art. 94 alin. (8) din Codul fiscal, în cazul retragerii acţionarilor dintr-o societate, conform prevederilor art. 44 şi 45 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, câştigul/pierderea se determină ca diferenţă între preţul de vânzare al acţiunilor stabilit în cadrul operaţiunii de retragere din societate şi preţul de cumpărare stabilit conform art. 3 şi 4 din prezentele norme. În acest caz, obligaţia calculării câştigului/pierderii revine intermediarului la care au fost înregistrate acţiunile sau acţionarului, în cazul în care deţinerile erau înregistrate în conturile individuale aflate în administrarea depozitarului central, cu respectarea prevederilor art. 94 alin. (10) din Codul fiscal. "

4. Informatii privind identitatea evaluatorului independent si metoda utilizata de acesta in fundamentarea pretului

Pretul pe actiune oferit de catre actionarul IASITEX S.A., impreuna cu persoanele cu care actioneaza concertat, a fost calculat de catre evaluatorul DARIAN DRS SA, cu sediul in Str. Gheorghe Lazăr nr. 6, Cluj-Napoca, membru ANEVAR, numar autorizatie 0027, inregistrat in Registrul ASF cu numarul PJR16EVPJ/120011.

Pentru estimarea valorii de piata a societatii CONTACTOARE SA, conform raportului, evaluatorul a concluzionat:

Valoarea anumitor tipuri de întreprinderi, de exemplu, o întreprindere de investiţii sau de tip holding, poate fi obţinută printr-o însumare a valorilor activelor şi datoriilor. Aceasta este numită uneori "abordarea prin activul net" sau "abordarea prin active". Aceasta nu este o abordare propriu-zisă în evaluare, deoarece valorile activelor şi datoriilor individuale se obţin din aplicarea uneia sau mai multor abordări principale în evaluare descrise în SEV 105 Abordări şi metode de evaluare, înainte de a fi însumate.

Abordarile recomandate de catre Standardele de Evaluare a Bunurilor - ediţia 2022, ce sunt în acord cu IVS (International Valuation Standards) - ediţia 2022, pentru evaluarea capitalului propriu al unei entitati sunt:

-Abordarea prin venit

-Abordarea prin piata

-Abordarea prin active. Este recomandata în cazul companiilor de tip investiţii sau start-up.

Avand in vedere faptul ca societatea CONTACTOARE S.A. nu mai desfasoara activitatea operationala de productie aparataj electric si ca principala activitate este reprezentata de inchirierea spatiilor industriale/administrative din Buzau sau valorificarea activelor prin vanzare, abordarea prin active este singura adecvata pentru evaluarea societatii.

Astfel, rezultatul evaluarii din abordarea prin active este:

ANUNT privind initierea procedurii de retragere a actionarilor minoritari ai CONTACTOARE S.A.

Valoarea de piata a 13.285.977 acţiuni / 100% din capitalul social al CONTACTOARE S.A., prin această abordare este: 118.157.861 lei, echivalentul a 8,8934 lei/acţiune

Raportul de evaluare prin care este determinat pretul la care urmează a se realiza retragerea acţionarilor este pus la dispoziţia acţionarilor societatii emitente, începând cu data publicării prezentului anunt si pana la finalizarea procedurii de retragere prevazute la art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, la sediul intermediarului operaţiunii, al ofertantului şi al societatii emitente, precum şi pe website-ul intermediarului (www.estinvest.ro) si al emitentului (www.contactoare.ro).

5. Perioada şi locul unde vor putea fi depuse acţiunile

In conformitate cu prevederile legislatiei pietei de capital, actionarii existenti sunt obligati sa vanda actiunile detinute catre actionarul IASITEX S.A., care initiaza procedura impreuna cu actionarii cu care aceasta actioneaza in mod concertat si pot notifica Intermediarului, in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data publicarii prezentului anunt, respectiv incepand cu data de 31.01.2024 si pana la data de 13.02.2024, asupra modalitatii alese pentru plata actiunilor detinute, respectiv:

(i) mandat postal cu confirmare de primire sau

(ii) transfer bancar in contul personal indicat de actionar.

Notificarea se poate face prin scrisoare la adresa Intermediarului din Str. Republicii nr. 9, Focsani, jud. Vrancea, cod postal 620018, prin fax la numarul 0237 237471 sau pe e-mail: contact@estinvest.ro, cu precizarea ca notificarea trebuie sa fie primita de catre Intermediar pana cel tarziu in ultima zi a termenului de notificare, la ora 16:00.

Informatii privind documentele ce trebuie sa insoteasca notificarea pot fi obtinute de la Intermediarul SSIF ESTINVEST S.A., la telefon 0237 238900.

In vederea incasarii sumelor aferente actiunilor lor, actionarii minoritari ai CONTACTOARE S.A. trebuie sa transmita intermediarului, pe langa notificare, si urmatoarele documente:

A. Actionarii persoane fizice (rezidente sau nerezidente):

- copia cartii de identitate, pasaport, certificat de nastere, certificat de casatorie, sentinta divort, dupa caz, sau a altui document care indica codul numeric personal;

- certificatul de mostenitor, sau certificatul de legatar cu titlu particular, sau actul de partaj, sau sentinta judecatoreasca, sau, dupa caz, orice alt document care atesta ca solicitantul a dobandit prin mostenire de la actionarul minoritar decedat actiunile CONTACTOARE SA;

- in cazul persoanelor fara capacitate de exercitiu - copia cartii de identitate a tutorelui/curatorului precum si copia documentului prin care s-a instituit tutela/curatela; in cazul persoanelor cu capacitate de exercitiu restransa - acordul reprezentantului legal pentru efectuarea platii;

- extras de cont bancar deschis pe numele beneficiarului din care sa rezulte numele actionarului, numarul de cont (IBAN) in care actionarul minoritar doreste sa-i fie transferate sumele cuvenite, denumirea si datele de identificare ale bancii.

B. Actionarii persoane juridice (rezidente sau nerezidente):

- copie a certificatului de inregistrare de la Oficiul Registrului Comertului sau alta institutie echivalenta sau orice document doveditor conform legislatiei aplicabile unei entitati nerezidente, insotit de traducere legalizata in limba romana;

- certificat constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului sau orice document echivalent conform legislatiei aplicabil persoanei juridice nerezidente, dar nu mai vechi de 30 de zile anterioare initierii procedurii de retragere, insotit de traducere legalizata in limba romana - in original;

- extras de cont bancar deschis pe numele beneficiarului din care sa rezulte numele actionarului, numarul de cont (IBAN) in care actionarul minoritar doreste sa-i fie transferate sumele cuvenite, denumirea si datele de identificare ale bancii.

In cazul in care o asemenea notificare din partea actionarului nu este facuta catre Intermediarul ESTINVEST SA, acesta efectueaza plata actiunilor prin mandat postal cu confirmare de primire la adresa actionarului precizata in structura consolidata a actionariatului emitentului de la Depozitarul Central.

6. Modalităţile şi termenul de plată a acţiunilor

In termen de maximum 5 zile lucratoare de la expirarea termenului de comunicare prevazut la punctul 5, Intermediarul efectueaza platile catre actionarii indreptatiti. În situatia in care sumele platite actionarilor sunt returnate Intermediarului, acesta le depune intr-un cont deschis de IASITEX S.A. la o institutie de credit autorizata de BNR sau la o sucursala deschisa in Romania a unei institutii de credit autorizate in alt stat membru, in favoarea actionarilor care au de incasat contravaloarea actiunilor.

Dovada realizarii platilor catre actionarii minoritari si a constituirii contului mentionat la alineatul anterior este transmisa Depozitarului Central in vederea efectuarii transferului de proprietate asupra actiunilor platite, catre actionarul care isi exercita dreptul precizat la art. 44 din Legea nr. 24/2017, republicata, in termen de maximum 3 zile lucratoare de la expirarea termenului de efectuare a platilor. Transferul dreptului de proprietate este efectuat de catre Depozitarul Central in maximum 4 zile lucratoare de la primirea documentelor mentionate anterior.

7. Denumirea intermediarului prin care se realizează retragerea acţionarilor

Intermediarul prin care se realizează retragerea acţionarilor este S.S.I.F. ESTINVEST S.A., societate de servicii de investitii financiare, cu sediul social in Focsani, str. Republicii, nr. 9, telefon 0237/238900; fax 0237/237471, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Vrancea sub nr. J39/663/1995, CUI: 8017326, autorizata de CNVM/ASF prin Decizia nr. 2668/05.08.2003.

8. Informaţii privind contul ce va fi deschis de acţionarul majoritar în favoarea acţionarilor care nu vor încasa contravaloarea acţiunilor sau modalitatea în care acţionarii minoritari sunt informaţi cu privire la numărul contului şi banca unde contul este deschis

In situatia in care sumele platite acţionarilor minoritari sunt returnate intermediarului, acesta le va depune intr-un cont deschis de IASITEX S.A. la o instituţie de credit autorizata de Banca Naţionala a Romaniei sau la o sucursala deschisa in Romania a unei instituţii de credit autorizate în alt stat membru in favoarea actionarilor minoritari care nu au incasat contravaloarea actiunilor. Informatiile privind numele bancii si numarul contului deschis de IASITEX S.A. in favoarea actionarilor minoritari, care nu au incasat contravaloarea actiunilor detinute, vor fi comunicate acestora dupa aprobarea anuntului de retragere de catre ASF prin aceleasi modalitati de publicare ca si anuntul initial.

Dobanda aferentă sumelor depuse în contul respectiv se cuvine actionarilor care nu au incasat contravaloarea actiunilor si in favoarea carora a fost deschis contul.

Actionarii interesati pot afla informatii atat despre procedura de retragere atat de la CONTACTOARE S.A. (Str. Mesteacanului 10, Buzau, jud. Buzau, România, telefon: 0238/710.933, office@contactoare.ro), cat si de la Intermediar (Str. Republicii nr. 9, Focsani, jud. Vrancea, Romania, telefon: 0237 238900, e-mail: contact@estinvest.ro).

Conform art. 80 alin. (2) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, acest anunt va fi publicat pe website-ul ASF (www.asfromania.ro) si al BVB (www.bvb.ro), precum si in doua ziare financiare de circulatie nationala.

In conformitate cu prevederile art. 80 alin. (16) din Regulamentului ASF nr. 5/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, costurile reprezentand comisioanele bancare precum si alte costuri aferente administrarii contului prevazut la art. 80 alin. (14) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi suportate de catre actionarul IASITEX S.A.

Aprobarea anunţurilor nu are valoare de garanţie şi nici nu reprezintă o altă formă de apreciere a A.S.F. cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul ori riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzacţiile realizate ca urmare a procedurii obiect al anunţului. Decizia de aprobare certifică numai regularitatea anunţului în privinţa exigenţelor legii şi ale normelor adoptate în aplicarea acesteia.

INTERMEDIAR, ACTIONAR,

S.S.I.F. ESTINVEST S.A. Focsani IASITEX S.A.

Director General Presedinte C.A.

Lucian Ovidiu Isac Eduard Vuza

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Observați "claritatea" reglementarilor și încrengătura?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb