Apocalipsa numerologilor are loc astăzi

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 noiembrie 2011

Apocalipsa numerologilor are loc astăzi

Sfârşitul lumii va avea loc astăzi la ora 11 şi 11 minute, aceasta fiind a treia apocalipsă din acest an. Spre deosebire de primele două, aceas-ta comportă mai multe scenarii şi este mai intens dezbătută, captându-i şi pe cei care se declară atei. Numerologii din lumea întreagă susţin că la ora 11.11 din data de 11/11/2011, are loc o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite. Un lucru este cert, lumea este tot mai intens bombardată cu astfel de previziuni, existând şi adep i ai unei noi teorii, că toate aceste anunţuri false nu fac decât să pregătească adevărata apocalipsă, care va veni exact când foarte puţini se mai aşteaptă şi sunt pregătiţi.

Nu e mai puţin adevărat că pentru o imensă majoritate această concordanţă a cifrelor ceasului şi calendarului, care se produce o dată pe secol, va trece neobservată, fiind apreciată doar ca o mică curiozitate. Specialişti în ezoterism susţin că astăzi va avea loc începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune sau chiar "o bulversare a conştiinţei". Mii de adepţi intenţionează să se întâlnească în această zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date şi-au făcut deja apariţia pe Facebook. Specialiştii în paranormal, israelianul Uri Geller şi americanca Solara, "expertă în numerologie" au dezvoltat mai multe teorii legate de această dată."Faptul de a avea un triplu număr-cheie în calendar are cu siguranţă o anumită semnificaţie. Prevăd o schimbare majoră în conştiinţa planetei şi evenimentul coincide cu această dată ", a declarat Solara. Numerologii atribuie numărului 11 puteri paranormale, care oferă un canal de comunicare cu subconştientul, acesta reprezentând dualitatea dintre bine şi rău în lume. De altfel, 11 este asociat în acelaşi timp şi Sfintei Treimi, iar pentru masoni acest număr are semnificaţii speciale, reprezintă veşnica luptă între Dumnezeu şi Diavol.

Internetul a fost invadat şi el de numerologi de ocazie care insistă asupra caracterului mistic al acestui număr, asociat în mod regulat cu catastrofe, mulţi dintre ei citând o profeţie a Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea că vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papă din istorie. Data de 11 este încărcată de conotaţii istorice. Armistiţiul din Primul Război Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineaţa, pe 11 noiembrie 1918. Pentru John Hoopes, profesor de analiză critică la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-ştiinţifice reprezintă exemplul perfect pentru "metoda de confirmare a unei ipoteze". Mai multe catastrofe de dată recentă au un numitor comun, data de 11. Astfel, pe 11 septembrie 2001 a avut loc atacul asupra Turnurilor Gemene din New York, pe 11 martie 2004 s-a petrecut atentatul din Spania, iar în acest an, tot pe 11 martie a avut loc cutremurul devastator din Japonia. În Mexic este adus ca argument liniştitor un citat din cartea "Cosmos", aparţinând astronomului Carl Sagan, care amână sfârşitul Pământului cu câteva milioane de ani: "Peste mai multe milioane de ani, Soarele se va trans-forma într-o uriaşă stea portoca-lie, Pământul se va usca şi va rămâne fără aer. Întreaga lume se va sfârşi". Toate argumentele posibile sunt aduse în discuţie când sunt abordate astfel de subiecte.

Celelalte două "sfârşituri de lume", complet ratate din punctul de vedere al marii majorităţi, au fost prevestite de pastorul american, Harold Camping. Celebrul predicator american a anunţat la începutul anului că sfârşitul lumii va avea loc pe 21 mai. După mai multe calcule şi o nouă reinterpretare a Bibliei, Camping i-a îndemnat pe adepţii lui ca pe 21 octombrie să fie pregătiţi pentru Apocalipsă. Având şi o explicaţie pentru prima previziune, a explicat că şi prima previziune a fost corectă, pe 21 mai lumea s-a sfârşit, dar nimeni nu a observat, apocalipsa fiind una la nivel spiritual, cu un final liniştit, fără pucioasă şi foc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb