Aproape 300 de milioane de euro, bani europeni, atraşi în Regiunea Vest: 100 de proiecte contractate în cadrul noului Program Regional Vest

R.S.
Miscellanea / 26 iulie

Aproape 300 de milioane de euro, bani europeni, atraşi în Regiunea Vest: 100 de proiecte contractate în cadrul noului Program Regional Vest

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat deja primele 100 de contracte de finanţare din noul Programul Regional Vest 2021-2027. Valoarea investiţiilor finanţate până acum pentru regiune este de 400 de milioane de euro, din care aproape 300 de milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, proiectele contractate vor aduce pentru cetăţenii regiunii noastre sisteme de transport public moderne, eficiente şi ecologice, piste de biciclete, drumuri judeţene modernizate. De asemenea, sunt finanţări menite să finalizeze investiţiile începute pentru grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile din regiune, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, pentru restaurarea obiectivelor de patrimoniu şi regenerare urbană.

Microîntreprinderile din regiune sunt printre beneficiarii fondurilor contractate, pentru achiziţia de echipamente noi şi performante, tehnologii avansate sau investiţii în spaţii de producţie, în scopul creşterii competitivităţii.

În prezent pot fi depuse proiecte pe următoarele componente în cadrul Programului Regional Vest: Universităţi - până în data de 3 august 2024, Drumuri judeţene - până în 1 septembrie 2024, Eficienţă energetică în clădiri publice - 18 septembrie 2024, Infrastructură verde - 18 septembrie 2024, Mobilitate urbană sustenabilă - până în 7 noiembrie 2024, Revitalizare şi regenerare urbană - până în 13 noiembrie 2024, Eficienţă energetică în clădiri rezidenţiale - până în 26 ianuarie 2025.

Pentru componenta de Sprijin pentru IMM-uri, cererile de finanţare vor putea fi depuse cu începere de la 1 august, până în data de 31 august 2024.

Trei ghiduri de finanţare se află în această perioadă în consultare publică, pentru Digitalizarea IMM-urilor, Întreprinderi nou-înfiinţate - judeţul Caraş-Severin şi New European Bauhaus. Aşteptăm observaţii şi propuneri de îmbunătăţire pe marginea ghidurilor pe adresa de e-mail consultare@adrvest.ro.

Lista proiectelor finanţate poate fi consultată pe site-ul Programului Regional Vest - https://www.vest.ro/, unde sunt disponibile, de asemenea, informaţii despre finanţările active şi ghidurile de finanţare în consultare publică, calendarul viitoarelor apeluri de proiecte şi alte informaţii utile în sprijinul beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari ai PR Vest, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb