Arctic Stream propune alocarea a 73% din profitul pe 2021 ca dividende

S.B.
Piaţa de Capital / 29 martie 2022

Arctic Stream propune alocarea a 73% din profitul pe 2021 ca dividende

Arctic Stream le propune acţionarilor alocarea a 73% din profitul pe anul 2021, respectiv suma de 3,35 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Pentru fiecare acţiune deţinută, va fi acordat un dividend brut de 0,8 lei per acţiune deţinătorilor de acţiuni AST înregistraţi în Registrul acţionarilor la data de 10 iunie 2022, iar plăţile urmează să se facă începând cu 23 iunie.

Propunerea administratorului unic va fi supusă aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, din 27 aprilie 2022. Profitul total al anului trecut s-a ridicat la 4,37 milioane de lei, iar dividendele se vor aloca după capitalizarea sumei de 1,01 milioane lei, din care 74,512 lei reprezintă rezerva legală.

La aceeaşi dată, se convoacă o Adunare Generală Extraordinară, în care acţionarii sunt chemaţi să aprobe un program de răscumpărare a cel mult 100.000 de acţiuni, reprezentând 2,38% din capitalul social. În urma programului de răscumpărare, o parte dintre acţiuni vor fi anulate, ceea ce va duce la o maximizare a rezultatului per acţiune, iar o parte va fi utilizată pentru un program tip "Stock Options Plan" (SOP).

Recompensarea şi fidelizarea angajaţilor actuali, precum şi atragerea de noi specialişti de înaltă calificare în echipă sunt obiective cheie asumate de Arctic Stream în Memorandumul de listare a acţiunilor la BVB. Fondatorul şi acţionarul majoritar, Dragoş Diaconu, nu va fi cuprins în programul SOP.

"Am venit pe bursă pentru a stabili un parteneriat de durată cu investitorii şi suntem convinşi că acordarea de dividende atestă faptul că suntem o companie profitabilă, care îşi respectă obiectivele asumate. Pe de altă parte, în industria în care activăm nu pot fi obţinute rezultate în creştere, atât la nivelul vânzărilor, cât şi al profitabilităţii, decât prin motivarea echipei şi întărirea acesteia prin specialişti de cel mai înalt nivel. În acest sens, ne propunem un program de fidelizare a angajaţilor, aliniat tendinţelor globale, în care marile corporaţii din industria IT&C atrag talente din întreaga lume, oferindu-le acţiuni. Rolul meu - ca acţionar majoritar - va fi acela de a asigura un echilibru între interesele acţionarilor şi ale angajaţilor, prin stabilirea şi urmărirea unor obiectivelor de eficienţă, menite să maximizeze valoarea companiei," a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general, Arctic Stream.

Programul SOP al Arctic Stream este limitat la 1% din acţiunile companiei, la fiecare dată de implementare, cu posibilitatea suplimentării cu cel mult 0,5%, pentru atragerea de noi talente.

O altă decizie care va fi supusă votului acţionarilor, la 28 aprilie, este mandatarea administratorului unic să poată achiziţiona companii, având putere deplină de decizie în limita a 15 milioane de lei, până la finele lui 2025. Purtarea negocierilor impune necesitatea unui mandat flexibil al administratorului, care să poată duce la finalizarea rapidă a unor tranzacţii, dar conducerea Arctic Stream asigură acţionarii că orice decizie va avea ca obiectiv creşterea economică a companiei şi va fi luată după contractarea de asistenţă specializată, financiar-contabilă şi juridică.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Tema de cercetare pentru fratii BNET. Cum pot face si ei asa.

    "În urma programului de răscumpărare, o parte dintre acţiuni vor fi anulate"

    "Fondatorul şi acţionarul majoritar, Dragoş Diaconu, nu va fi cuprins în programul SOP".  

    1. Da, frumos evolueaza AST. Este cu totul altceva fata de atatea dezamagiri lansate pe AERO in ultima perioada. Se dovedeste pe zi ce trece o firma serioasa, isi ating cifrele bugetate, fara multe floricele de marketing, creste treptat pe o piata IT in plina dezvoltare, in cativa ani am mari sperante ca o sa ajunga departe. Am luat ceva actiuni la ei si sunt optimist, viitorul suna bine pentru ei (si pentru mine :) )

      Bravo pana acum,insa trebuie un optimism moderat.Asa cum zici prea multe dezamagesc crunt.La inceput unele din ele erau tot de laudat.

      Aici poate va continua in aceeasi nota de seriozitate. 

    Civilizat asa, fara conflict de interese.

    El decide daca au facut treaba promisa si merita ceva actiuni. 

    El sa ia dividende cum e corect pe bursa.

    Alocarea e foarte buna, DivY nu prea. Sa faca mai mult profit si asa beneficiaza toate partile.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb