Armata rusă vrea să preia controlul asupra Donbasului şi sudului Ucrainei

Armata rusă vrea să preia controlul asupra Donbasului şi sudului Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 22 aprilie 2022

Rusia vrea să preia controlul total asupa sudului Ucrainei şi regiunii Donbas, pentru a dispune de un pod terestru către Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, anunţă vineri un oficial de rang înalt din cadrul armatei ruse, informează news.ro.

"De la începutul celei de a doua faze a operaţiunii speciale, o fază care a început în urmă cu două zile, unul dintre obiectivele armatei ruse este de a stabili un control total asupra Donbasului şi sudului Ucrainei", anunţă generalul Rustam Minekaiev, adjunctul comandantului Forţelor Districtului Militar Central al Rusiei, citat de agenţiile ruse de presă.

"Acest lucru va permite asigurarea unui culoar către Crimeea şi să se exercite presiuni asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene şi porturilor la Marea Neagră, prin care se fac livrări de produse agricole şi metalurgice", precizează el.

Generalul Rustam Minekaiev a făcut aceste declaraţi la o reuniune cu întreprinderi din cadrul complexului militaro-industrial rus, la Ekaterinburg, în Ural.

Aceste declaraţii par să confirme faptul că Rusia vrea să cucerească şi Odesa - un mare port şi al treilea cel mai important ucrainean.

Potrivit lui Rustam Minekaiev, controlarea sudul Ucrainei urmează să permită Rusiei să le sară în ajutor separatiştilor proruşi din Transnistria, care deţin din 1992 controlul asupra acestui teritoriu din Republca Moldova situat la frontiera de vest a Ucrainei.

O garnizoană rusă se află în Transnistria.

"Controlul asupra sudului Ucrainei înseamnă, de asemenea, un culoar către Transnistria, unde observăm, de asemenea cazuri de opresiune a populaţiei rusofone", anunţă generalul Minekaiev.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Unde o fi fost oare "armata ucrainei" in 1992, cand Moldova se lupta cu Rusia? Atunci, daca Ucraina ajuta Moldova, acum nu mai exista pericolul blocarii accesului la M N a Ucrainei si jonctiunea cu Transnistria.

    1. Arma ucraineana a ajutat armata rusa in 1992 cand Rusia a atacat Moldova.Vecini ,,buni,,rusii astia,nu rateaza pe nimeni.Cu asa vecini mai bine lipsa!

    Denazificarea si demilitarizarea incep sa fie lasate in urma, ramane furtul de teritorii prin retrasarea granitelor.

    Asadar, planul cert al rusilor este de ocupare a sudului Ucrainei, a iesirilor Ucrainei la Marea Azov si Marea Neagra, cucerirea orasului Odessa si realizarea jonctiunii cu Transnistria.

    In aceasta situatie, Ucraina ar suferii o pierdere considerabila a importantei ei militare, politice si economice in zona. Deasemenea, aceasta situatie ar schimba considerabil echilibrul strategic de forte in zona.  

    Daca acum, imediat, Ucraina si cei care o sustin ar avea viziune strategica, ar declansa ocuparea Transnistriei, teritoriu care nu apartine Rusiei si nici NATO, ci Moldovei, dar teritoriu care este in iminenta anmenintare de a fi ocupat de rusi, situatie in care acesta va constituii o teribila reduta in coasta Ucrainei si NATO, impanata cu rechete nucleare, de care se vor lovii mereu cei care nu aproba politica militara expansionista a Moscovei.  

    Transnistria trebuie luata de Ucraina si .. cu orice pret, pana nu ajung la ea rusii. Si aparata cu orice pret.

    Si apoi trebuie reintregita Moldova.  

    1. ,,Transnistria trebuie luata de Ucraina si apoi reintregita Moldova,,.Mai,ai stat mult sa te gandesti ucraineanule!Adica vreti sa mai smulgeti o halca din Romania!Chiar nu va este rusine,tie si lui Zelenski care a spus ca romanii au ocupat Bucovina?Uite pe cine ajutam noi,pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.Are dreptate STATY,vreti sa ne luati si Moldova!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb