ASEMER: Industria IT, energia verde şi FMCG au cel mai mare potenţial să atragă investiţii spaniole în ţara noastră

F.D.
Companii / 4 iulie 2022

Emilio Luque Ascanio, Preşedintele ASEMER

Emilio Luque Ascanio, Preşedintele ASEMER

Apetitul investitorilor spanioli în ţara noastră se îndreaptă către piaţa imobiliară, domeniul construcţiilor, dar şi către IT&C. De asemenea, energia verde şi retailul sunt în topul sectoarelor din ţara noastră care atrag investiţii din Spania, conform informaţiilor Asociaţiei ASEMER - o asociaţie a investitorilor spanioli din România, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, companiile spaniole au identificat în industria locală de FMCG şi retail un potenţial foarte mare de dezvoltare, ţinând cont că în supermarketurile din România se comercializează puţine produse de provenienţă spaniolă. Totodată, şi industria agroalimentară se află pe un trend ascendent în ceea ce priveşte interesul pentru oamenii de afaceri din Spania.

"România este o ţară în care investitorii spanioli găsesc uşor oportunităţi de investiţii. Totuşi, oamenii de afaceri din Spania au un mod diferit de lucru faţă de alţi investitori străini, ei sunt mai degrabă conservatori când vine vorba de investiţii în străinătate. Numărul investitorilor din Spania care vin în România este însă în creştere, iar prezenţa noastră aici vine să ateste potenţialul pieţei din România", a declarat Emilio Luque Ascanio, preşedintele ASEMER.

Spania se afla pe locul 13 în topul investiţiilor străine directe în România în anul 2020, conform celui mai recent raport publicat de către Banca Naţională a României. Datele interne ale asociaţiei indică însă că în 2021, Spania va urca două, trei locuri în acest top.

Investiţiile străine directe au crescut cu 34% în primele 4 luni din 2022 şi au ajuns la aproximativ 3,15 miliarde de euro, faţă de 2,35 miliarde euro în perioada similară din 2021, conform datelor BNR.

La finele lunii aprilie 2022, în România existau 239.033 societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 66,42 miliarde de dolari.

În prezent, în România activează peste 180 de firme spaniole, dintre care10% sunt membri ai asociaţiei ASEMER.

"Suntem aici să promovăm şi să sprijinim dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre Spania şi România. Astfel, suntem în mod constant în legătură cu diferite organizaţii din Spania prin intermediul cărora putem face cunoscută piaţa românească şi potenţialul acesteia, crescând şansele să aducem în România noi antreprenori spanioli. De asemenea, ne concentrăm pe atragerea de companii româneşti interesate de dezvoltarea de parteneriate cu organizaţii şi firme spaniole, precum şi de expansiune şi export pe piaţa spaniolă. Prioritatea noastră este să creştem comunitatea ASEMER în următoarea perioadă", a mai declarat Emilio Luque Ascanio.

Tot mai multe companii având capital spaniol sunt active în mediul de business din România, iar estimările ASEMER arată că numărul acestora va continua să crească.

De altfel, România este văzută drept o piaţă cu potenţial mare pentru investitorii spanioli, care sunt primiţi cu deschidere dată fiind şi apropierea culturală dintre cele două ţări, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb