ASF a amânat adoptarea Regulamentului privind listarea prin titluri de interes pe alte pieţe din UE

Alexandru Costea
Piaţa de Capital / 1 aprilie 2015

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut, în şedinţa de azi, Regulamentul privind listarea pe o piaţă din alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Deşi favorabil adoptării acestui proiect, Consiliul a hotărât publicarea atât a Notei de fundamentare, cât şi a Normei pentru consultare publică, urmând ca decizia definitivă să fie adoptată ulterior", mai arată sursa citată.

De asemenea, ASF a aprobat Norma privind autorizarea şi funcţionarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare, care "urmăreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ aplicabil şi o mai bună adecvare" a activităţii de intermediere l a cerinţele existente la nivel european, potrivit sursei. Consiliul a hotărât majorarea capitalului social pentru brokerii de asigurare la 150.000 lei până la 31.12.2015. Norma urmează să fie publicată în zilele următoare.

A fost, de asemenea, aprobată Norma pentru modificarea şi completarea Normelor privind forma şi conţinutul raportărilor financiare şi tehnice pe care trebuie să le întocmească societăţile de asigurare-reasigurare, care include observaţii rezultate în urma procesului de consultare publică a proiectului acestui act normativ.

În cadrul şedinţei au mai fost aprobate modificările rezultate în urma desfăşurării procesului de consultare publică pentru două proiecte de acte normative care reglementează utilizarea activului net al participantului la fondurile de pensii facultative şi la fondurile de pensii administrate privat.

De asemenea, Consiliul ASF a luat în discuţie şi câteva proiecte importante destinate pieţelor reglementate, printre care: Implementarea Directivei Solvabilitate II; Proiectul LIFE aferent pieţei pensiilor private; Proiectul de consolidare a capacităţii instituţionale a ASF; Dezvoltarea cadrului de rezoluţie pentru entităţile supravegheate.

A mai fost discutată şi aprobată aplicarea de către societăţile de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi de către ASF a Ghidurilor EIOPA pentru regimul de supraveghere Solvabilitate II.

Consiliul ASF a aprobat Bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) pentru anul 2015 şi stabilirea cotei de participare pentru contribuţia asigurărilor la Fond. Totodată au fost avizaţi membrii Consiliului Director al FPVS pentru o perioadă de 4 ani.

Au fost aprobate emiterea certificatelor de înregistrare a valorilor mobiliare pentru: SC PRODLACTA SA Braşov, ca urmare a înregistrării la ASF a majorării capitalului social; BITTNET SYSTEMS SA Bucureşti, în vederea admiterii la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB.

Totodată, a fost aprobată admiterea la tranzacţionare pe sistemul ATS administrat de BVB a acţiunilor emise de societăţile IPROEB SA Bistriţa, REVA SA Simeria, ALUM SA Tulcea, NORD SA Bucureşti, SEMBRAZ SA Sibiu, IAMU SA Blaj, SEMROM OLTENIA SA, SERICO SA Bucureşti şi MOLDOVA SA Vaslui.

Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive a 5 companii (societăţi de asigurare şi brokeri), precum şi numirea unei persoane în poziţia de membru al Directoratului unei societăţi de asigurare.

A fost aprobată avizarea/reavizarea unui număr de 52 de agenţi pentru desfăşurarea activităţilor de marketing în cadrul fondurilor de pensii, fiind retrase avizele pentru 293 de agenţi de marketing ai unor fonduri de pensii facultative şi administrate privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb