ASF l-a amendat pe Bogdan Drăgoi cu 10.000 de lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 2 martie 2023

ASF l-a amendat pe Bogdan Drăgoi cu 10.000 de lei

Autoritatea l-a sancţionat pe preşedintele SIF Banat-Crişana pentru că nu a raportat depăşirea împreună cu SIF Muntenia a pragului de 5% deţinere în BVB, conform prevederilor legale

Cele două SIF-uri au depăşit pragul de 5% din operatorul pieţei noastre de capital acum trei ani

Ziarul BURSA a semnalat situaţia Autorităţii încă de acum un an

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 10.000 de lei pe Bogdan Drăgoi, preşedinte şi director general al SIF Banat-Crişana (SIF1), pentru că nu a raportat depăşirea, împreună cu SIF Muntenia (SIF4), a pragului de deţinere de 5% din Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform unui raport al supraveghetorului pieţei publicat, astăzi, pe site-ul BVB.

Depăşirea pragului a avut loc în primăvara anului 2020, iar ziarul BURSA a sesizat situaţia şi a cerut un punct de vedere de la ASF în februarie 2022, dar Autoritatea nu ne-a răspuns.

În decizia publicată astăzi, ASF arată că întrucât SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, societate deţinută de SIF Banat-Crişana, este prezumat că cele două SIF-uri acţionează concertat în raport cu emitentul BVB. În 12 martie 2020, după ce SIF Banat-Crişana a achiziţionat 1,43% din Bursa de Valori Bucureşti, a depăşit împreună cu SIF Muntenia pragul de 5% deţinere în BVB. Conform raportărilor de la bursă, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au raportat deţinerea comună în operatorul pieţei noastre de capital abia în februarie 2022, adică la doi ani de la depăşirea pragului.

Conform legii pieţei de capital, în cazul în care o persoană depăşeşte pragul de 5% din drepturile de vot ale unui emitent, are obligaţia să informeze emitentul, piaţa şi supraveghetorul despre acest lucru în cel mult trei zile lucrătoare.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Amenda e ridicol de mica fata de cât rău face caracatița sifurilor. Cele doua sifuri trebuie concertate și cu SIF 5 care are tot o deținere semnificativă in BVB. ASF simulează ca supraveghează exact ca in cazul asigurărilor . Hai sa ne facem ca facem ca sa nu se vadă ca nu facem nimic.

    Praf in ochi, ca sa nu mai zica cineva ca...... Acelasi model ca si la Euroins. Prosteala ieftina. Vad ca tine si la piata de capital si la asigurari, nu zic nimic marii specialisti din piata sunt fericiti ca treaba merge si banii curg. Mai ales aia din asigurari nu i-o fi durand gatul sa stea cu capul asa de plecat pe termen nelimitat? Sa faca minuni la coloana vertebrala incasarile din politele de asigurare? Ma intreb si eu.

    1. Dacă tot te întrebi poți sa te întrebi fără sa te întrebi? Întreb și eu pentru un prieten

    in acel timp erau declarati ca neconcertati de asf asa ca de ce sa fi rap ? 10k amenda ulterior = un chef de pomina ( au luat un sif intreg in perioada aceea )

    1. in 15 zile o pot platii jumatate??

      Da, in 15 zile se poate plati, dar nu jumatate din amenda primita ci jumatate din minimul prevazut de lege.

      Bah, voi ori sunteți milițieni ori asa sunteți voi. Unde ați mai auzit ca amenzile se plătesc la jumătate? Bina ca nu va doare ca ati ulra incontinuu

    Asa ca ma tirez cu totul pe extern. Pai sif-urile, bvb, tlv, brk și altele ma cam depășesc la inginerii financiare. Asa ca PA!

    1. te tirezi .... si tocmai ai cazut din lac in putz ha ha

    concertati fiind la aceea data au achizitionat si Sif 5 iar ASF a acoperit baietii destepti.

    cum adica 10000 lei amenda ca nu a raportat depasirea pragului la BVB. Nu oriunde, la BVB au luat pe furis aproape 10% si il amendeaza cu o 10% din castigul pe o luna. Pai nu era cazul sa ii retraga avizul? Cate rele il mai lasa ASF ul sa faca pe acest domn. Unde vrea ASF ul sa duca piata asta cu smecherii si banditii astia pe care ii avizeaza?

    1. ASF ii avizeaza si ii protejeaza ca doar nu i-o lasa sa pateasca ceva. Vezi si Euroins. Golovatic sa traiasca dar si Copariu.

    L-au amendat?

    Inseamna ca este curat. 

    Maine o ia de la inceput.

    Din nou rade de noi. 

    1. Noua ne si place sa rada de noi. Rade si Dragoi, rade si Gradinescu care nu prea stie piata de capital da e cumsecade. Haaaaa! Hahahaha! Mor de ras. Declaratie publica. Haaaaa! Ce prosti suntem si cum isi bat astia joc de noi. Haaaahahaha!

    Iar abureala de știri. Arătați dovada ca ați știut și ați relatat asta în ziarul vostru încă de un an în urma asa cum ați scris mai sus.

    1. Dovada: "SIF1 raportează că împreună cu SIF4 are peste 5% din BVB, la doi ani după depăşirea pragului"/BURSA/24.02.2022

      Dovada este, deci, in fata ta, si daca n-ai fi amblioapa, ai fi putut-o gasi in arhiva, singura, inainte sa te faci de ris afirmind "Iar abureala de știri". 

      Te roade pizma? 

      Sa-ti explic: pe voi, publicul nu va crede, deoarece mintiti - este simplu, nu poti intelege?! 

      Dar, de fapt, pe tine nu te intereseaza adevarul, (nu-i asa?!), pentru ca aceasta nu este singura ta postare cu exact aceleasi cuvinte.

      Ai pierdut, din nou. 

      Asta e Gradinescu. El face pe desteptul desi stim ca nu e. Sa vezi ce penibil e cand isi posteaza laude ca este bancher cu experienta si rezultate in privat. Nu stii daca sa razi cu lacrimi, sa plangi sau sa il trimiti la un consult. Asta a distrus piata adica ce mai ramasese din ea.

    Romania nu are piata de capital. Romania are niste increngaturi de interese dirijate de niste baieti, si atit. Atirnatii de la BVB gen hanga&tanase sau de la ASF sunt doar marionete in miinile acestora. Baietii se cunosc, nulitatile pe care le dirijeaza le cunoastem, rezultatele se vad. Se vede ce face ASF, se vede ce fac BVB cu listarile brokerilor, se vede ce fac baietii care-i coordoneaza.

    AGA SIF Banat-Crişana şi un păienjeniş de vehicule investiţionale

    Dormi liniştit ASF! Lakis lucrează pentru tine! 

    asta imi aduce aminte de amenzile cna, la ce caca mainca unele posturi tv

    asta e tara, asta e bursa, de aceea evaluarile companiilor sunt praf, trebuie sa fii un pic kamikaze sa investi pe bvb fara sa ai ceva inside info 

    bani de rontaiele.

    s cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb