Asociația eLiberare atrage atenţia asupra modului în care tehnologia a ajuns să faciliteze traficul de persoane

F.D.
Miscellanea / 18 octombrie 2022

Asociația eLiberare atrage atenţia asupra modului în care tehnologia a ajuns să faciliteze traficul de persoane

Anul acesta, de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane Asociația eLiberare atrage atenţia asupra modul în care tehnologia a ajuns să faciliteze traficul de persoane şi exploatarea copiilor în mediul online, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, odată cu dezvoltarea tehnologiei şi expansiunea utilizării internetului, tot mai multe persoane, în special copii şi adolescenţi, folosesc platforme şi aplicaţii prin care traficanţii recrutează, exploatează şi controlează victimele. Fie că vorbim de reţele sociale, de aplicaţii de dating sau website-uri de anunţuri, în spatele multor conturi se află de fapt persoane care vor să obţină un profit de pe urma controlului şi exploatării altora.

În acest context, Asociaţia eLiberare lansează o serie de videoclipuri în cadrul campaniei "Fii proactiv, pentru că tăcerea ascunde victime". Mesajul central al campaniei este că victimele acestui fenomen, care sunt, de multe ori, ascunse sub ochii noştri, să poată fi recunoscute şi direcţionate către cei ce le pot ajuta. Fii ProActiv! Fiindcă tăcererea ascunde victime.

De asemenea, în perioada 18 - 21 octombrie 2022, eLiberare prin intermediul celor 4 Centre de Informare şi Asistenţă în Detectarea şi Notificarea a cazurilor de trafic din Bucureşti, Braşov, Craiova şi Suceava organizează o serie de activităţi în unităţi de învăţământ, întâlniri cu specialişti şi parteneri, activităţi stradale, dezbateri demonstrative academice, proiecţii de film la cinematograf şi sesiuni antitrafic în unităţi de învăţământ.

"Mesajul de anul acesta este unul clar: nu mai ignora semnalele de alarmă. Fie că lucrezi într-un domeniu cheie şi eşti medic, asistent social, poliţist, preot etc., fie că eşti un părinte preocupat de siguranţa propriului copil, sau un simplu cetăţean care recunoaşte semnele de exploatare este important să nu rămânem indiferenţi. Există sprijin pentru cei care doresc să ajute persoanele aflate în exploatare, atât în rândul autorităţilor, cât şi în rândul organizaţiilor specializate. Fiecare din noi putem fi acea verigă lipsă dintre exploatarea cuiva şi eliberare." a declarat Loredana Urzică - Mirea, Director Executiv al Asociaţiei eLiberare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb