ASTĂZI Încep procedurile de învestitură pentru guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîţu

J.P.
Politică / 23 decembrie 2020

Încep procedurile de învestitură pentru guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîţu

Noul guvern, condus de premierul desemnat Florin Cîţu, ar putea fi învestit astăzi, prin votul plenului reunit al Parlamentului, relatează Agerpres.

Lista Cabinetului şi programul de guvernare vor fi depuse la Parlament în jurul orei 8,00, iar şedinţa Birourilor permanente reunite va avea loc între orele 9,00 şi 10,00.

"Mâine urmează audierile în comisii, cred că încep la ora 10,00 sau 11,00 cel mai târziu. Planul nostru este de a avea votul în plen începând cu ora şase seara, urmează jurământul şi după aceea tot Guvernul se va reuni la Palatul Victoria doar pentru o şedinţă foto şi atât", a declarat prim-ministrul desemnat Florin Cîţu.

Conducerile PNL, USR PLUS şi UDMR au validat, fiecare în parte, listele proprii de miniştri care vor face parte din viitorul Executiv.

Lista membrilor Guvernului este următoarea:

Florin Cîţu - prim-ministru

Dan Barna - viceprim-ministru

Kelemen Hunor - viceprim-ministru

Nicolae Ciucă (PNL) - Ministerul Apărării Naţionale

Bogdan Aurescu (PNL) - Ministerul Afacerilor Externe

Alexandru Nazare (PNL) - Ministerul Finanţelor Publice

Lucian Bode (PNL) - Ministerul de Interne

Sorin Cîmpeanu (PNL) - Ministerul Educaţiei Naţionale

Virgil Popescu (PNL) - Ministerul Energiei

Adrian Oros (PNL) - Ministerul Agriculturii

Bogdan Gheorghiu (PNL) - Ministerul Culturii

Raluca Turcan (PNL) - Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Cătălin Drulă (USR PLUS) - Ministerul Transporturilor

Claudiu Năsui (USR PLUS) - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Stelian Ion (USR PLUS) - Ministerul Justiţiei

Cristian Ghinea (USR PLUS) - Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Vlad Voiculescu (USR PLUS) - Ministerul Sănătăţii

Ciprian Teleman (USR PLUS) - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Cseke Attila (UDMR) - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Tanczos Barna (UDMR) - Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Eduard Novak (UDMR) - Ministerul Tineretului şi Sportului

Ieri seara, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liberalul Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru. El este propunerea de premier a coaliţiei formate din PNL, USR PLUS şi UDMR.

Conform Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ieri,Iohannis,a chemat la Cotroceni,ADUNATURA de BORFASI,care vor guverna Romania.In deschiderea AGAPEI de la Cotroceni,Iohannis,a adresat o felicitare plina de UMOR Coalitiei de dreapta iat-o: "va felicit ca v-ati miscat foarte repede cu negocierile pentru formarea noului guvern".Dupa mintea lui Iohannis,doua saptamani de CIONDANEALA pentru impartirea PRAZII,numita Romania,este un timp foarte scurt.Nu trebuie sa ne miram,asa functioneaza si Iohannis,de la INCET la FOARTE INCET. Spun asta,intrucat el,in 6 ani de cand a fost ales Presedinte,deabia a reusit sa DISTRUGA TARA.Asa ca actualul Guvern,o sa lucreze la fel ca mintea lui,adica INCET,iar TARA o sa fie un fel de SOMALIE a Europei,mai putin gruparile militare care se razboiesc in Somalia,ata daca nu cumva CIOLACU,dupa ce a PREDAT PSDul in mana lui Iohannis prin VOTAREA guvernului ORBAN,v-a scoate si el PSDistii la Demonstratii,dupa modelul celor de la "HASTAG REZIST" ,care au atacat Guvernul PSD,ca si francezii,Bastilia. Acest lucru se v-a intampla insa,numai daca Iohannis,o sa ii dea ORDIN lui CIOLACU sa faca asa ceva.Acum,dupa ce Iohannis,l-a "INSCAUNAT" ca si Premier pe GROPARUL financiar al Romaniei,"eminentul finantist" Catu,obsevam ca din echipa guvernamentala,se disting cativa Ministrii,care vor pune si ei UMARUL la trimiterea Romaniei in LUMEA a TREIA.Vedem ca la Sanatate,FELCERUL TATARU,a fost inlocuit cu BISNITARUL,Voiculescu care nu este nici macar medic.Acest lucru ,v-a duce la ERADICAREA CORONAVIRUSULUI din Tara. La ministerul Muncii,a fost aleasa,HABARNISTA de la Sibiu,TURCAN,care dupa spusele lui ORBAN,ii place MUNCA prin PATURILE unor Potentati.La Justitie,a fost ALES,PRADUITORUL de CASE,carora le reveneau tinerilor,"eminentul" profesionist Stelian Ionn. Urmeaza ARESTARI in GRUP ale celor care nu vor "IUBI" coalitia. La interne,a fost UNS,Lucian Bode,cel care dupa ce cu mare pompa,a inaugurat linia de metrou drumul taberii,care dupa cateva zile s-a transformat in PESTERA lui BODE.Deasemenea,niste MARI AUTOSTRAZI,de cate 15-16 KM.,inaugurate impreuna cu IOHANNIS,sau transformat in AUTOSTRAZILE MORTII. Astept cu interes ca aceasta ADUNATURA de asazisi Ministrii,sa fie audiati in comisiile Parlamentare si sa vedem care o sa o intreaca pe "eminenta", ANISIE,in CIMILITURI! SUCCESURI!

    punctul forte in acest guvern , este cuplul usr , ghinea , voiculescu , doi golani , care au facut ravagii in guvernul zero . ghinea nu a adus nici un euro , ba mai mult , a blocat accesarea fondurilor europene . pentru aceasta performanta , a mai fost pus o data , sa mai saboteze o data . dovada mai clara ca sintem condusi de dusmani , nu poate fi . celalalt , va privatiza Sanatatea , si ne va trimite la viena sa ne tratam .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb