ASTĂZI Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă discută despre situaţia de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia

G.B
Politică / 21 ianuarie 2022

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă ( Sursa foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă ( Sursa foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în condiţiile în care Rusia a masat peste 120.000 de militari la frontiera cu Ucraina, potrivit Digi24.

Întâlnirea dintre preşedinte şi premier va avea loc la ora 13.00, potrivit Administraţiei prezidenţiale.

Tensiunile legate de Ucraina s-au adâncit, în condiţiile în care oficiali din mai multe state europene se tem de o invazie a Rusiei în Ucraina.

Statele membre UE, NATO şi Statele Unite încearcă să pregătească o eventuală ripostă, militară şi economică la adresa Rusiei, în cazul în care aceasta va ataca Ucraina.

De altfel, temerile că acest lucru este tot mai posibil sunt vizibile. Preşedintele american a declarat că SUA ar putea trimite mai mulţi militari în România şi Polonia, iar preşedintele Franţei a anunţat că şi ţara sa este pregătită să suplimenteze forţele militare pe flancul de est şi să trimită soldaţi în România.

Anunţurile au fost salutate atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

De asemenea, Spania a luat decizia să trimită nave de război care să se alăture forţelor navale NATO din Mediterana şi Marea Neagră.

O navă detectoare de mine maritime este deja pe drum, iar o fregată va ajunge în trei sau patru zile, a spus ministrul spaniol al Apărării. Guvernul de la Madrid are în vedere, de asemenea, trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria, a spus ea.

Între timp, Vladimir Putin cere concesii clare din partea Occidentului pentru a nu trece la acţiune. Până va primi ce îşi doreşte, liderul de la Moscova a ordonat suplimentarea trupelor de la graniţa cu Ucraina.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Putin si Rusia tot timpul vor sa sujuge tarile vecine, nu exista tara vecina rusiei care sa nu fi avut de suferit de pe urma lor, solutia cea mai buna ar fi ca Ucraina sa fie admisa in NATO iar rusii sa fie izolati, pentru ca ei tot timpul fac amenintari belicoase la adresa vestului si vecinilor lor.

    1. si crezi ca nu o sa li se intoarca inapoi niciodata? chiar crezi ca Rusia e un free-rider al Istoriei ? Face ce vrea si nu o sa isi ia plata niciodata ?

      Urmaresc amuzat si curios cat de departe vor conduce incursiunea in Ucraina... jumatate de Ucraina, toata Ucraina, toata republica Moldova , Romania ? Balcanii de Vest? Unde se vor opri.  

      Pana unde vor merge defineste daca vor trai dincolo de 2040 sau NU.

      Rusia e ca un elastic de la chilot. Tragi prea mult de el si il intinzi prea tare.... se rupe din interior nu peste multi ani. :) Si RUPT ramane pe vecie, nu se mai aduna inapoi tara asta dupa ce se rupe datorita intrarii cu armata in pamanturi care NU ii apartin.  

      p.s. Ucraina NU poate fi admisa in NATO. Conform termenilor si conditiilor nu atata timp cat are dispute teritoriale si relatii inamicale cu vecinii lor ...astea nu le-am visat eu, sunt conditii sine qua non pentru a adera la NATO.

      Nici Ucraina nici Georgia nu indeplinesc aceste conditii.  

      Si Rusia stie asta, deci se agita degeaba cerand garantii legale ca aceste tari nu vor adera niciodata la NATO.  

      Cea mai buna garantie e starea de fapt... nu un document promisoriu.  

      p.p.s. Aaaa ,,,, si inca ceva: apropo de Karma la nivel istoric... nu-i asa ca intotdeauna Karma e o catzea nenorocita? Ucraina are in componenta teritorii romanesti si s-a purtat oribil in ultimii 30 de ani cu minoritatea romaneasca ... m-am gandit sa amintesc in treacat acest fapt :) .  

    Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă discută la o berică despre situaţia de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia si apoi se cară la ski.

    1. Klaus Iohannis sase case condamnat pentru fals isi uz de fals n acte publice şi Nicolae Ciucă plagiatorul , cum e sacul si petecul . Rusine

    Unde discuta cei 2 slugoi situatia? La o cursa de ski sau o partida de golf?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb