AURELIA FEDORCA, PSD, SATU MARE: "Adversarii de la PNL dau dovadă de multă ipocrizie"

L.I.
Politică / 24 februarie 2019

Aurelia Fedorca (Sursa foto: Twitter)

Aurelia Fedorca (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele filialei judeţene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, i-a acuzat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe liderii PNL din judeţ de ipocrizie şi populism, arătând că sunt critici la adresa guvernului, dar în acelaşi timp taie panglici la investiţiile realizate din bugetul guvernului.

"Adversarii noştri politici, cei de la PNL, nu doar că au intrat în campanie electorală mai devreme probabil decât ar fi trebuit, ci dau dovadă de multă ipocrizie, populism ieftin şi cred eu şi incompetenţă, pentru că în permanenţă când vin în faţa opiniei publice se prezintă ca nişte lideri de partid care de altfel n-ar avea nicio responsabilitate în administraţia publică judeţeană şi municipală. Vreau să le aduc aminte că în momentul în care şi-au dorit şi şi-au asumat nişte funcţii de conducere la nivelul judeţului Satu Mare de vicepreşedinţi sau viceprimari, au de îndată nişte obligaţii asumate prin fişa postului faţă de sătmăreni. I-am văzut plângându-se de bugetele mici, că Guvernul României nu le acordă suficienţi bani, dar în acelaşi timp i-am văzut cu o plăcere extraordinară să meargă să taie panglici la proiectele de investiţii finanţate de Guvernul României", a declarat Aurelia Fedorca.

Ea a făcut referire la preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, viceprimar al municipiului Satu Mare, şi Ioan Rus, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care au criticat, într-o conferinţă de presă, noul buget adoptat de Parlament.

"Astăzi ei gestionează la nivelul judeţului Satu Mare proiecte de peste 170 de milioane de euro, o parte finalizată, o parte în curs de finalizare, doar prin PNDL I, doar în drumuri de peste 80 de milioane de euro, iar prin PNDL II, derulează peste 120 de proiecte în valoare de peste 136 de milioane de euro. Ei, în loc să se ocupe cu investiţiile în judeţul Satu Mare şi să facă proiecte, uită de altfel când se plâng că nu au bani că anul trecut şi-au umflat salariile cât nu le-a fost ruşine sau au majorat taxele şi impozitele locale în municipiul Satu Mare, iar în final, de toate insuccesele, dacă nu pot să deruleze o licitaţie publică de vină este tot Guvernul României. Chiar nu înţelegem nimic şi ne întrebăm totuşi care este rolul şi misiunea lor în judeţul nostru", a spus Fedorca.

Potrivit acesteia, banii pentru primării nu sunt alocaţi pe criterii politice, aşa cum susţineau liderii PNL, relatează Agerpres.

"Doar pentru că ei spun că banii sunt alocaţi pe criterii politice, am făcut o statistică pe PNDL, spre exemplu. Din total sumei de 136 de milioane şi 123 de proiecte, UDMR-FDG-PCM au un procent de 42% din anvelopa aceasta, localităţile conduse de PNL un procent de 30%, iar localităţile conduse de PSD-ALDE un procent de 28%. Se poate vedea cu ochiul liber alocarea pe 'criterii politice'. Eu cred că ar trebui să îşi asume responsabilităţile pe care le au şi să se ducă şi să monitorizeze instituţiile pe care le au astfel încât să poată duce la bun sfârşit proiectele finanţate de Guvernului României", a precizat Fedorca.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De unde si panä unde are guvernul buget personal! Au adus cumva,psdistii,bani de la ei de acasä,sau din paradisurile fiscale unde au ascuns spagile? O mare parte din aceste investitii(putine de când guverneazä mafia psd!) se fac cu fonduri europene si cu bani de la BUGETUL TARII!! Nu al guvernului de hoti!!

    1. Anonimule nevricos ,problema in discutie nu e de unde are guvernulu banii ci modul , ec hitabil sau inechitabil , de repartizare a fondurilor in functie de "culoarea "administratiei locale . Exemplul dat de doamna respectiva este edificator , cu conditia sa fii (doar )de buna credinta !

      Dacä aceastä psd-istä dorea sa informeze corect opinia publicä,atunci ea trebuia sa prezinte cifra totalä a investitiilor pe care statul le-a facut in Judetul Satu-Mare in anul 2018! Trebuia,de asemenea,sa prezinte ponderea fiecarui partid la ultimele alegeri,pe judet,in procente! Dacä pnl a obtinut sa zicem 35 % din voturi si primeste doar 30% din fonduri,in timp ce psd a obtinut doar 20%din voturi si primeste 28% din investitii,atunci nu este corect! Este purä propaganda bolsevicä!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb