AURELIAN GOGULESCU, PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ PRAHOVA:  "Rolul Camerei de Comerţ a României ar trebui să fie unul constructiv, nu distructiv"

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 22 iulie 2013

"Rolul Camerei de Comerţ a României ar trebui să fie unul constructiv, nu distructiv"

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a continuat să funcţioneze legal şi legitim, îndeplinindu-şi toate obligaţiile faţă de comunitatea de afaceri a judeţului Prahova pe care o reprezintă şi o sprijină, în pofida faptului că, la începutul lunii martie 2013, Camera de Comerţ a României (CCIR) i-a retras calitatea de membru, ne-a declarat Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ Prahova.

Patru camere de comerţ şi industrie din Dolj, Bacău, Prahova şi Vâlcea, excluse în martie 2013 din Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), au fost repuse în drepturi de judecătoria Sectorului 3, printr-o soluţie pronunţată în 10 iulie 2013, potrivit unui comunicat comun al celor patru Camere de Comerţ.

Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, ne-a declarat: "Este salutar faptul că instanţa Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti a admis ordonanţa preşedinţială de suspendare a deciziei Colegiului de Conducere al CCI a României (CCIR), care excludea, din rândul membrilor CCIR, Camerele de Comerţ şi Industrie Prahova, Bacău, Dolj şi Vâlcea. Avem încredere că acesta este un semnal pozitiv pentru ceea ce urmează să se întâmple prin soluţionarea acestei cauze, odată cu judecarea dosarului nr. 12750/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, prin care se contestă decizia de excludere din rândul membrilor CCIR a celor patru camere de comerţ judeţene".

Domnul Aurelian Gogulescu susţine că instituţia pe care o conduce şi-a continuat activitatea, care a fost una deosebit de bogată şi de prolifică, a continuat colaborarea cu partenerii săi din administraţia publică locală şi centrală, cu partenerii săi instituţionali din ţară şi din străinătate, cu camerele de comerţ româneşti şi străine.

Domnia sa a mai spus: "Cu colegii din sistemul cameral românesc, CCI Prahova a continuat inclusiv colaborarea privind derularea cu succes a proiectelor cu finanţare europeană în care este implicată.

În felul acesta, în intervalul martie - iulie 2013, chiar dacă de pe poziţia de camere excluse abuziv din rândul membrilor CCIR, am contribuit prin toate acţiunile şi activităţile noastre, la menţinerea coeziunii sistemului cameral românesc, deosebit de importantă mai ales în perioada actuală, în care comunitatea de afaceri are nevoie de susţinere din partea noas­tră. În această conjunctură complexă, rolul CCIR ar trebuie să fie unul constructiv - şi nu distructiv, provocând, astfel, disoluţia ideii de suport activ al structurii camerale pentru comunitatea de afaceri".

Preşedintele CCI Prahova a spus că aşteaptă cât mai curând, de fapt, în timp real, repunerea în drepturi depline a Camerelor de Comerţ şi Industrie Prahova, Bacău, Dolj şi Vâlcea, sub toate aspectele referitoare la imagine, din punctul de vedere al promovării şi comunicării.

Domnia sa a mai precizat: "Ne exprimăm speranţa că acest prim pas în remesdierea unui situaţii abuzive, deosebit de periculoasă pentru unitatea şi eficienţa sistemului cameral românesc, este de bun augur pentru rezolvarea finală a acestei cauze în spiritul dreptăţii şi al adevărului - două valori de la care nu merită să abdicăm indiferent de < greutatea > şi miza argumentelor pe care viaţa ni le scoate uneori în cale".

"În cadrul Adunării Generale a CCIR din aprilie 2012, mai multe Camere de comerţ judeţene i-au cerut preşedintelui CCIR, Mihail Vlasov, documentele justificative pentru cheltuirea a 12.239.098 lei din Fondul la dispoziţia Preşedintelui. În acelaşi timp, au cerut explicaţii pentru depăşirea cu 5.939.098 lei a bugetului aprobat pentru 2011, în condiţiile în care CCIR înregistrase în acel an un deficit de 5.143.928 lei", potrivit unui comunicat de presă comun al celor patru camere de comerţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb