Autoritatea germană de reglementare a datelor investighează proiectul Worldcoin al lui Sam Altman, CEO-ul OpenAI

T.B.
Internaţional / 1 august 2023

Autoritatea germană de reglementare a datelor investighează proiectul Worldcoin al lui Sam Altman, CEO-ul OpenAI

Autoritatea germană de reglementare a datelor investighează proiectul Worldcoin al lui Sam Altman, CEO-ul OpenAI, de la sfârşitul anului trecut, din cauza preocupărilor legate de procesarea la scară largă a datelor biometrice sensibile, a declarat preşedintele autorităţii de reglementare pentru Reuters, conform news.ro.

Worldcoin, care a fost lansat săptămâna trecută, cere utilizatorilor să-şi scaneze irisul în schimbul unui ID digital şi, în unele ţări, criptomonede gratuite, ca parte a planurilor de a crea o nouă "reţea financiară şi de identitate".

Oficiul de Stat Bavarez pentru Supravegherea Protecţiei Datelor a început să investigheze Worldcoin în noiembrie 2022, din cauza temerilor că proiectul urmăreşte să proceseze "date sensibile la o scară foarte mare", folosind noi tehnologii, a declarat Michael Will, preşedintele autorităţii de reglementare a landului, pentru Reuters, în comentarii trimise prin e-mail.

Will a spus că autoritatea de reglementare a landului bavarez este autoritatea principală care investighează Worldcoin, în conformitate cu regulile de protecţie a datelor ale Uniunii Europene, deoarece Tools For Humanity, compania din spatele Worldcoin, are o filială germană acolo.

"Aceste tehnologii nu sunt la prima vedere nici stabilite, nici bine analizate pentru scopul specific de bază al prelucrării în domeniul transferului de informaţii financiare", a spus Will.

Acest lucru duce la o serie de riscuri, inclusiv dacă utilizatorii şi-au dat consimţământul explicit pentru ca datele lor biometrice extrem de sensibile să fie procesate pe baza unor informaţii "suficiente şi clare", a spus Will.

Worldcoin nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Site-ul său web descrie că reţeaua sa "protejează confidenţialitatea" şi spune că datele personale sunt stocate în formă criptată.

Fundaţia Worldcoin, o entitate cu sediul în Insulele Cayman, a declarat săptămâna trecută că respectă regulile Uniunii Europene şi va continua să coopereze cu solicitările organismelor de conducere de informaţii despre practicile sale de confidenţialitate şi de protecţie a datelor.

De la lansarea proiectului, oamenii şi-au scanat feţele la un "orb" sferic strălucitor, în centrele de înscriere din întreaga lume, inclusiv în Franţa, Germania şi Spania.

Worldcoin spune că s-au înscris 2,1 milioane de oameni, mai ales în timpul unei perioade de probă în ultimii doi ani.

Susţinătorii confidenţialităţii şi-au exprimat de mult timp îngrijorarea cu privire la colectarea şi stocarea pe scară largă a datelor biometrice, care ar putea creşte supravegherea sau ar putea viza anumite grupuri demografice.

Mai multe autorităţi europene de supraveghere văd Worldcoin ca o chestiune de interes şi au solicitat informaţii, a adăugat Will.

Autoritatea de supraveghere a confidenţialităţii din Franţa a declarat vineri că legalitatea colectării datelor Worldcoin "pare îndoielnică".

Autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie a declarat, de asemenea, că va face anchete cu privire la proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb