AVAS şi-a lichidat marţi participaţia de 40% la Matex Deva pentru un milion de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 aprilie 2007

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi-a vândut marţi deţinerea de circa 40% din capitalul producătorului de ţesături de mătase Matex SA Deva (MAEX), listat pe Rasdaq, în cadrul unei oferte de preluare, pentru 3,33 milioane lei (un milion euro), a informat miercuri compania.

AVAS a vândut marţi 207.877 acţiuni Matex Deva (MAEX) la preţul de 16 lei pe titlu. Au avut loc două tranzacţii speciale cu circa 41% din companie, în cadrul ofertei publice de preluare obligatorie, iniţiată de acţionarul majoritar al Matex, Onice Spa Italia. Firma italiană intenţionează să preia prin această ofertă 44,86% din Matex, plătind 3,74 milioane lei, pentru a deţine controlul total al companiei.

Onice Spa, care are deja o participaţie de 55,14% din companie, a iniţiat oferta publică de preluare a 233.487 acţiuni Matex la un preţ de 16 lei pe titlu, similar cu cel pe care l-a plătit pentru achiziţionarea pachetului majoritar. Intermediarul ofertei este casa de brokeraj BT Securities SA, iar oferta avea iniţial ca termen de desfăşurare perioada 19 martie-6 aprilie.

Compania Onice Spa SA a cumpărat pe 12 decembrie un pachet de 289.995 acţiuni Matex, reprezentând 55,14% din capitalul social, pentru suma totală de 4,64 milioane lei, de la acţionarul majoritar de atunci, Societatea de Investiţii Financiare Moldova (SIF2).

Capitalul social al Matex Deva este de 1,3 milioane lei, divizat în 520.482 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. Titlurile companiei sunt tranzacţionare la categoria de bază a pieţei Rasdaq, la secţiunea de negociere extrabursieră, sub simbolul MAEX. Valoarea de piaţă a companie este de 8,33 milioane lei (2,5 milioane euro), corespunzătoare preţului de 16 lei stabilit în cadrul ofertei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb