Avocaţii Gruia Dufaut finalizează cu succes un litigiu important privind nerespectarea unei scrisori de intenţie

S.B.
Comunicate de presă / 6 octombrie 2022

Avocaţii Gruia Dufaut finalizează cu succes un litigiu important privind nerespectarea unei scrisori de intenţie

Cabinetul de avocat GRUIA DUFAUT a reprezentat cu succes în instanţă pe acţionarii unuia dintre cele mai mari grupuri de firme activând în domeniul producţiei şi rafinării de zahăr, împotriva unei societăţi concurente, semnatară a unei scrisori de intenţie (LOI, "Letter of intent") având ca obiect achiziţionarea tuturor activelor grupului.

Litigiul a vizat plata unor despăgubiri de peste 4 milioane de Euro, ca urmare a refuzului intempestiv şi nejustificat al potenţialului cumpărător de a continua procesul de achiziţie, după ce beneficiase de exclusivitate.

Decizia obţinută conturează o jurisprudenţă foarte importantă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii cu privire la natura juridică a scrisorii de intenţie angajante şi consecinţele nerespectării clauzelor acesteia şi bunei credinţe în negocieri.

După 7 ani de litigiu şi două cicluri procesuale, Cabinetul de Avocat GRUIA DUFAUT a reuşit să obţină această decizie definitivă de obligare a potenţialului achizitor la plata de despăgubiri, decizia fiind validată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din echipa GRUIA DUFAUT au făcut parte Teodora KOLETSIS, Avocat Asociat, şi Florin DOGARU, Avocat.

Teodora KOLETSIS are o experienţă de peste 16 ani în avocatură şi intervine atât în dosare de consultanţă, cât şi de reprezentare juridică în litigii, în materia dreptului societar, dreptului imobiliar, dreptului fiscal, insolvenţă şi achiziţii publice. Reprezintă clienţii în cauze complexe comerciale şi de contencios comercial şi administrativ-fiscal, în faţa tuturor instanţelor din România, cât şi a celor europene şi tribunalelor de arbitraj. În domeniul consultanţei, acordă asistenţă în operatiuni de M&A, elaborarea de rapoarte de due diligence, tranzacţii cu bunuri imobiliare, precum şi în cadrul negocierii şi redactării de contracte comerciale interne şi internaţionale. Coordonează, totodată, activitatea Cabinetului în materie de achiziţii publice, deţinand şi calificarea de Expert în domeniul achiziţiilor publice.

Florin DOGARU, avocat în cadrul Departamentului de Litigii al Cabinetului, intervine cu precădere în dosare de drept civil, drept administrativ, drept fiscal, dreptul achiziţiilor publice şi insolvenţă. Oferă suport în redactarea actelor procesuale şi reprezintă clienţii în faţa instanţelor competente. Florin DOGARU este totodată cooptat în echipele de avocaţi seniori implicaţi în dosare de consultanţă în diverse operaţiuni ce intră în sfera dreptului imobiliar şi a dreptului societar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb