Avocatul Doru Boştină, arestat preventiv în dosarul de evaziune fiscală din domeniul IT

Miscellanea / 15 mai 2015

Avocatul Doru Boştină, arestat preventiv în dosarul de evaziune fiscală din domeniul IT

Actualizare 20:15

Avocatul Doru Boştină a fost arestat preventiv, vineri, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Instanţa a mai dispus arestarea lui Alexandru cucu şi lui Mihai Tutopica, în timp ce pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 10:00 "Boştină şi Asociaţii": "Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei noastre de avocatură"

Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii", el fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al baroului Bucureşti, arată un comunicat al casei de avocatură, remis azi redacţiei.

"Colaborăm cu autorităţile în acest caz. Activitatea casei noastre de avocatură nu este afectată. Domnul Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei noastre de avocatură, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al baroului Bucureşti. Cum ancheta este la început, nu putem oferi detalii suplimentare şi ne exprimăm speranţa că lucrurile se vor lămuri în cele din urmă", arată sursa.

------------

Avocatul Doru Boştină şi alte patru persoane, duşi la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc ieri dimineaţă, în Bucureşti şi în două judeţe, au fost reţinuţi în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, potrivit surselor din presă.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au emis, pe numele celor cinci suspecţi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi vor cere astăzi instanţei arestarea lor preventivă.

Ieri dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro şi în care era vizat şi avocatul Doru Boştină.

Potrivit Poliţiei, au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind şi avocatul Doru Boştină.

Într-un comunicat transmis ieri dimineaţă, Poliţia Română anunţa că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti", mai preciza Poliţia Română.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este doar un caz;peste 50% din avocati fac evaziune prin diverse tertipuri. 

    Cica NUMAI ESTE ASOCIAT. Da cind ati facut actele de dezasociere, pe genunchi la usa cind l-au luat ? Birou cu avokkati de renume....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb