BAC 2014 / TÂRGU JIU Profesorii şi omul de afaceri reţinuţi pentru fraude, anchetaţi sub control judiciar

E.D.
Cultură / 13 iulie 2014

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au discus anchetarea în libertate, sub control judiciar, a celor doi profesori şi a omului de afaceri din Târgu Jiu, reţinuţi pentru posibile fraude la examenul de bacalaureat, transmit sursele de presă.

Gabriel Răscol, director la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, şi colegul sau Vasile Udroiu, de la Liceul Energetic din oraş, au fost puşi în libertate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, după expirarea celor 24 de ore din ordonanţă de reţinere emisă pe numele celor doi.

Odată cu ei a fost pus în libertate şi omul de afaceri Nicu Creţu, patron al unui restaurant din Târgu Jiu, reţinut, de asemenea, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Anterior, la domiciliile acestora au avut loc percheziţii, anchetatorii ridicând de aici cutii în care se aflau sticle de whisky şi aparatură electrocasnică, surse judiciare precizând că au fost ridicate cu această ocazie şi mari sume de bani, de ordinul miilor de euro.

Toţi cei trei suspecţi au fost aduşi, sâmbătă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri, după mai multe ore petrecute în sediul instituţiei respective aceştia fiind transportaţi din nou în arestul IPJ Gorj, unde au aşteptat expirarea termenului de 24 de ore pentru a fi puşi în libertate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a făcut nicio precizare legată de acest caz, însă surse judiciare apropiate de anchetă au menţionat că dosarul vizează posibile fapte de corupţie petrecute la bacalaureat, la recorectarea unei lucrări în baza unei contestaţii depuse de omul de afaceri pentru unul dintre băieţii săi gemeni. Gemenii au obţinut 8,78 şi, respectiv, 9,35 media generală la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatăl contestând notă de la limba română. În urmă recorectării lucrării, notă contestată a fost mărită cu aproape un punct, fiind în avantajul absolventului de liceu.

În judeţul Gorj, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, promovabilitatea la bacalaureat a crescut până la 60,84%, un număr de 299 de note fiind mărite în urmă recorectării lucrărilor, alte 126 fiind scăzute. După recorectarea lucrărilor, 80 de elevi au primit note mai mari, care i-au ajutat să promoveze bacalaureatul, într-un caz de la un liceu din Târgu Jiu un elev reuşind să obţină notă 8.85 în urmă recorectării, notă iniţială fiind 5.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb