Băncile elene, reticente să crediteze afacerile

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2019

Camerele de Comerţ din Grecia vor ca guvernul să creeze o bancă de investiţii care să le poată da garanţii întreprinzătorilor

Creditorii internaţionali ai Greciei s-au întors săptămâna aceasta la Atena pentru o a patra evaluare "post-salvare", urmând să verifice dacă reducerile de impozite planificate ale premierului Kyriakos Mitsotakis vor afecta rezultatele economice ale ţării, potrivit euronews.com.

Un factor cheie al planurilor lui Mitsotakis privind susţinerea creşterii economiei Greciei este atragerea de investitori, însă investiţiile au nevoie de finanţare de la bănci şi nu este sigur că sistemul bancar grec este în măsură să susţină acest lucru, în condiţiile în care este afectat de împrumuturi neperformante (NPL) în sumă de 80 de miliarde de euro, conform sursei. Totuşi, cifra privind NPL-urile, deşi mare, este semnificativ mai mică decât vârful de 107 miliarde de euro atins în martie 2016.

"Marea problemă o reprezintă garanţiile", spune preşedintele Camerei de Comerţ din Atena, Ioannis Chatzitheodosiu, adăugând: "Vrem ca guvernul să creeze o bancă de investiţii, care să poată da garanţii. Camerele de Comerţ ar trebui să poată subscrie unele dintre garanţii pentru întreprinderile mici ca să sprijine băncile şi să permită existenţa lichidităţilor pe piaţă. Deşi băncile au mijloace ca să ofere lichiditate, restricţiile impuse de Banca Centrală Europeană nu le vor permite acest lucru".

Conform thenationalherald.com, băncile elene ar putea primi 9 miliarde de euro de la noul guvern. Unele surse citate de Bloomberg spun că ajutorul ar putea veni sub formă de garanţii, dacă acestea nu vor fi considerate ajutor de stat de către Executivul de la Bruxelles.

Guvernul grec doreşte să încheie evaluarea creditorilor internaţionali până la sfârşitul lunii noiembrie, înaintea şedinţei Eurogroup din decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb