Bărbat înarmat cu un pistol şi 500 de gloanţe, arestat la Washington în apropierea Capitoliului

J.P.
Internaţional / 17 ianuarie 2021

Bărbat înarmat cu un pistol şi 500 de gloanţe, arestat la Washington în apropierea Capitoliului

Un bărbat puternic înarmat a fost reţinut la Washington, în condiţiile în care capitala federală este în alertă maximă înainte de învestirea noului preşedinte. Suspectul, având asupra lui un pistol şi 500 de gloanţe, le-a prezentat agenţilor un permis fals de intrare în zona din jurul Capitoliului, unde sunt instalate numeroase puncte de control şi unde miercuri va avea loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden, relaatează Digi24.

Bărbatul arestat se numeşte Wesley Allen Beeler, are 31 de ani şi este originar din Virginia. El a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete. Când agenţii îi verificau actele, au observat că avea abţibilduri lipite pe geamurile maşinii pe care scria "Dacă vin să vă ia armele, daţi-le gloanţele mai întâi". Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da, iar la percheziţii poliţiştii au găsit pistolul încărcat, dar şi multe rezerve de gloanţe.

Potrivit presei americane, mama sa a fost şocată să audă că fiul său a fost arestat. Acesta, care ar lucra pentru o firmă privată de securitate, îi spusese că se duce la Washington pentru a securiza centrul oraşului. Părinţii săi spun că Beeler a lucrat în aviaţia militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinţii nu au fost miraţi să afle că avea armament în maşină.

Bărbatul a apărut sâmbătă în faţa unui judecător, care a emis un ordin de restricţie. Suspectul nu mai are voie să intre în Washington decât pentru a se prezenta la proces.

Tensiunea rămâne la cote ridicate în Washington, D.C., cu patru zile înainte de învestirea lui Joe Biden.

Capitala Statelor Unite s-a transformat în această perioadă într-o adevărată fortăreaţă. Uriaşa operaţiune de securitate a fost preluată de Secret Service, iar în ea sunt implicate, într-un fel sau altul, toate marile agenţii de securitate. La tot acest peisaj se adaugă şi cei 25.000 de militari din Garda Naţională trimişi în Washington D.C., de cinci ori mai mulţi faţă de trupele americane prezente în Irak şi Afganistan.

După ce Capitoliul a fost luat cu asalt de susţinătorii lui Donald Trump, la 6 ianuarie, în Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale. Blocuri de beton şi garduri de sârmă ghimpată înalte de 3 metri au apărut pe străzile din Washington pentru a izola zonele sensibile.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe la ceremonia de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden. De obicei, ceremonia de învestitură reprezintă, la fiecare patru ani, o ocazie pentru ca sute de mii de americani să se deplaseze în capitală, să cumpere produse special create pentru aceast eveniment, cu efigia preşedintelui, şi să îl urmărească pe acesta de pe esplanada Capitoliului cum depune jurământul.

Anul acesta însă, National Mall, uriaşa esplanadă de la poalele Capitoliului, va fi închisă publicului. Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care patrulează mii de militari.

Zona Capitoliului nu a mai cunoscut asemenea măsuri de securitate de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, iar serviciile de securitate, fie că vorbim de FBI, Secret Service sau Departamentul de Securitate Internă, au motive serioase să fie precaute.

"Ceea ce ştiu este că există anumite discuţii (pe reţelele sociale, n.red.) după evenimentele de săptămâna trecută", a declarat Chad Wolf, fost director DHS.

Mai exact, agenţiile americane au interceptat diverse discuţii între extremişti, privind organizarea de proteste violente. Aşa că au trecut la acţiune: au instalat filtre de securitate, baricade şi panouri care scanează. Au ridicat garduri de trei metri înălţime în jurul Capitoliului, au montat sârmă ghimpată pe unele dintre ele, în timp ce National Mall, celebra esplanadă dintre sediul Congresului şi Memorialul Lincoln, a fost închisă.

Metroul nu mai opreşte în staţiile din zona Capitoliului, o altă măsură luată după violenţele din sediul Congresului. Măsuri aspre de securitate au fost luate în toate cele 50 de state americane, de teama unor atacuri asupra clădirilor guvernamentale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E diversiune sa creada lumea ca Washington este sub asediu... Adica politistii l-au oprit pe ala sa-i verifice actele apoi au vazut abţibilduri anti-FIARA lipite pe geamurile maşinii si au inceput sa-l controleze mai amanuntit si au descoperit un adevarat arsenal de asasinat neomarxisti in masina.

    Sa fim seriosi...

    Inscaunarea pe tron a lui Biden cu armata este o mare rusine pentru poporul american si un exemplu de "asa NU!" pe intreg mapamondul.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb