BARNA: "Premierul Florin Cîţu a luat guvernarea pe nume personal"

J.P.
Politică / 3 septembrie 2021

"Premierul Florin Cîţu a luat guvernarea pe nume personal"

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a afirmat, vineri, că premierul Florin Cîţu "a luat guvernarea pe nume personal", susţinând că acesta l-a ameninţat pe fostul ministrul Stelian Ion că va fi demis dacă nu dă aviz până joi noaptea proiectului "Anghel Saligny", conform Agerpres.

Barna a explicat, la Digi 24, cum s-a ajuns în situaţia de criză, referindu-se şi la conflictul cu premierul în cazul Vlad Voiculescu.

"Am discutat cu un om important din această ţară care mi-a spus, în încercarea de a soluţiona atunci conflictul în cazul Vlad Voiculescu, că dacă în politică nu poţi să înghiţi broaşte, te duci contabil la CAP. De acord, am înghiţit broaşte atunci cu Vlad Voiculescu, şi am mers mai departe, dar când meniul devine numai din broaşte, trebuie să schimbi bucătarul, aşa cum suntem acum. Pentru că noi am acordat credit mai mult decât necesar premierului Florin Cîţu şi reacţia domniei sale nu a fost aceea de a aprecia", a declarat Dan Barna.

El a adăugat că a manifestat solidaritate atunci când premierul "a avut nişte explicaţii dificile de dat societăţii legate de tinereţea sa".

"Am discutat luni că PNDL nu va fi pe ordinea de zi şi miercuri la şedinţa de guvern intră pe ordinea suplimentară. Premierul a luat guvernarea pe nume personal. Ne-a deranjat faptul că un subiect asupra căruia nu convenisem în şedinţa coaliţiei, ba dimpotrivă, convenisem că până săptămâna viitoare venim cu amendamentele noastre, ale USR PLUS şi le integrăm (...), a fost introdus în şedinţa de guvern, ignorându-ne voinţa. (...) Este o chestiune de respect politic într-o coaliţie. În ideea că noi am trimis acele amendamente şi nu avem niciun răspuns, după care seara a continuat cu sunarea ministrului Justiţiei, sunat şi ameninţat că dacă până la 12,00 noaptea - l-a sunat între ora 19,00 şi 20,00 - am fost sunat şi eu, şi Dacian Cioloş, ni s-a spus că dacă până la ora 24,00 ministrul Justiţiei nu îi dă un aviz pe un document care nu ajunsese în original la Ministerul Justiţiei, îl va demite. După o oră a şi fost demis", a spus Barna.

În opinia sa, Guvernul are un lider care "nu este la înălţime".

"Ieri dimineaţă era o coaliţie stabilă şi funcţională, într-o singură zi, un premier, nu ştiu dacă lipsit de experienţă sau neinspirat, a reuşit să spargă borcanul şi să facă cioburi până la nisip până seara. Mi se pare fabulos. (...) Noi spunem că Guvernul are un lider care nu este la înălţime. Asta este chestiunea de fapt. Nu are competenţa să conducă acest Guvern", a adăugat vicepremierul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Parca esti vice prim ministru. Fii barbat da-ti demisia!

    Cat de falsa este tratata problema PNDL de catre politicieni dar mai ales de presa! Sa pornesti de la premiza ca nu se dau banii in teritoriu deoarece se fura si trebuie dati de ministerul dezvoltarii este o ipocrizie maxima! Alocati fondurile functie de criteriul demografic iar cei care fura sa fie trasi la raspundere. De aia exista politie,procurori,dna,diicot. A canta melodia nu dam bani ca vor fi furati este o aberatie maxima! Sa stea in pixul unui singur minister 50 mld de ron la modul discretionar cum si cand ii imparte, ala conduce in mpd real Romania si grupul de interese din spatele lui. Dati dlor o lege cum pot fi luati banii, cand,pentru ce si care sunt criteriile de alocare

    1. iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere ...... ai vazut pe cineva de 30 de ani tras la raspundere ? s-a furat cu vaporul , cu trenul , si nimic ! vine cate un smecher si spune , vor plati la vot , adica o pauza la furat .

    LA ,,STAT" : FIȘA POSTULUI + LEGEA RĂSPUNDERII- așa nu dai cu RO. în gard

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb