BARNA: Referendumul pe justiţie este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa

L.A.
Politică / 17 martie 2019

Dan Barna (Sursă foto: Twitter)

Dan Barna (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pe justiţie, care în opinia sa ar trebui să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, este unul pentru rămânerea în Europa, fiind o chestiune de supravieţuire ca stat de drept. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, crede că, dacă pentru Liviu Dragnea patriotism înseamnă o României lăsată în pace de Uniunea Europeană, pentru alianţa USR-PLUS înseamnă o ţară demnă în Uniunea Europeană.

Dan Barna a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că acest referendum este mai necesar ca niciodată şi legimitatea demersului este dată de cei un milion de români care au semnat pentru iniţiativa "Fără penali".

"În momentul de faţă referendumul pe justiţie este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa şi lucrul ăsta e foarte clar. Oportunitatea lui este una fără îndoială, USR, PLUS şi acum Alianţa vor susţine acest referendum cu toate resursele, pentru că avem în spate un milion de cetăţeni români care au semnat pentru «Fără penali». Nu este o chestiune de dezbatere principial academică, este o chestiune de supravieţuire a noastră ca stat de drept şi acest referendum este mai necesar ca niciodată exact acum, când vorbim şi de alegeri europarlamentare, pentru că România nu-şi mai permite să mai stea doi ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, conform căruia românii îşi doresc să fie conduşi de «Penalulul Vâlcov, hai fă-ne bugetul». Nu mai putem continua aşa ca ţară şi momentul este unul foarte bun", a precizat Dan Barna, conform News.ro.

Liderul USR crede că referendumul va transmite mesajul că România nu vrea să devină o republică a infractorilor, fie că românii vor să fie conduşi de Liviu Dragnea spre Rusia.

"Acesta este pariul pe care Alianţa USR-PLUS îl va propune României. Ne luăm ţara înapoi, ieşim la vot pe 26 mai şi, dacă va fi şi referendumul, transmitem mesajul că România nu mai vrea să devină o republică a infractorilor sau, dacă noi toţi greşim, dacă toţi oamenii care sunt de doi ani şi jumătate în stradă greşesc şi de fapt românii vor să ne conducă Liviu Dragnea în continuare spre Rusia şi în afară din Europa cum tocmai s-a exprimat şi zilele trecute, că altele au fost raţiunile pe care le aşteaptă românii de la Europa, dacă acela va fi rezultatul înseamnă că noi toţi ceilalţi nu am avut dreptate", a spus Barna.

El crede însă că românii vor să fie mândri de locul lor în Europa şi nu vor să îşi ceară scuze cu capul plecat în faţa unor condamnaţi penal, mai informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Penala Kovesi, cu 27 dosare penale, e susținută pe față de rebuturile sistemului pupinbăsist., inclusiv de către USRI.

    Deci, ce anume vreți să demonstrați? Un referndum fără penali în funcții publice în timp ce susțineți penali în funcții publice? Papagalii mincinoși precum Barna nu merită să meargă nici măcar la Gherla, ăștia păcălici securiști de grădiniță. 

    1. sigur esti un spagar mort de frica sa nu-ti fie luat cascavalul din fata si tremuri sa nu vina kovesi inapoi sa va ia liber de la furat

      vai de capul vostru, pentru ca LCK va fi procuror european, chiar daca va dati voi cu de pamant, si nu veti mai putea fura fonduri europene

      psd=penali si infractori

      Noua Republică, Forța Civică, PDL, ARD, UNP,R, USR, PLUS, ProRomânia, PRU, PNL, toate sunt entități de zgribulit guguștiuci cu zero experiență de viață.

      OMG, și PMP-ul bețivului securist.

      Securitatea(SRI) si procurorii cu judecatorii sunt singurele organe ale statului nereformate. dupa perioada comunista

    De acord, dar facem referendum si pentru familia traditionala ( femeie si barbat ) nu papagali ca cei de la USR.

    Ii doare undeva de atata mandrie pentru Romania cand suntem tratati cum suntem si va comportati ca niste eunuci in fata sultanului. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb