Băsescu este îngrijorat de acţiunile militare ale Rusiei

A.C.
Miscellanea #Apărare / 27 martie 2014

Update 14:40 Traian Băsescu: "Armata trebuie să aibă ca obiectiv creşterea capacităţii de reacţie"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, în cadrul prezentării bilanţului MApN pentru 2013 că armata română trebuie să-şi îmbunătăţească capacitatea de reacţie, motivând declaraţia sa prin evenimentele din Ucraina care au dus la anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă.

Şeful Statului a declarat că, pentru atingerea acestui obiectiv, este necesară alocarea de resurse suplimentare începând cu rectificarea bugetară din acest an.

Acesta a mai declarat că, având în vedere că Federaţia Rusă a devenit un actor imprevizibil, "orice om politic si strateg militar trebuie să-şi pună întrebarea «Cine urmează?» Că o fi Transnistria, că o fi Republica Moldova, că urmează regiunea de sud a Ucrainei, de la Crimeea către Odessa până la gurile Dunării, sunt întrebări pe care oricine poate să şi le pună, în lipsa unor declaraţii ferme a Federaţiei Ruse".

Băsescu a explicat: "În opinia mea, dacă până acum prioritatea majoră a armatei a fost îndeplinirea misiunior în afara teritoriului naţional, din acest moment acesta trebuie însoţit de un nou obiectiv, acela de ridicare continuă a capacităţii de reacţie a armatei române. Nu pentru că România ar fi atacată de cineva, dar când în estul şi nordul frontierelor noastre se petrec evenimente precum cele care au dus la pierderi teritoriale a unui stat vecin în favoarea Rusiei, nu putem lăsa lucrurile fără să avem o reacţie".

Preşedintele şi-a reiterat poziţiile cunoscute faţă de Federaţia Rusă, avertizând că evenimentele din Georgia (2008) şi Ucraina (2014) nu mai pot fi tratate ca evenimente izolate. Băsescu a caracterizat Federaţia Rusă drept "impredictibilă".

Preşedintele a dat un calificativ forţelor armate, spunând că se încadrează "între bine şi foarte bine în raport cu resursele pe care le-a avut".

-------

În cadrul prezentării bilanţului MApN pe 2013, la care este prezent Şeful Statului şi Premierul Victor Ponta, Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile militare ale Rusiei.

Având în vedere încălcarea recentă a suveranităţii Ucrainei de către Rusia, Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia asupra poziţiei Rusiei faţă de Transnistria şi s-a arătat îngrijorat de posibilele acţiuni militare asupra regiunilor vecine din spaţiul ex-sovietic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb